Още се чудят кой причини ужасната воня над Бургас. Качеството на въздуха било в норма!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
12:05 / 24.10.2016
3960
Все още не е ясно кой вмириса Бургас вчера. "Нямаме точков източник, от който можем да кажем, че е дошла миризмата на сероводород, която бургазлии усетиха вчера", бяха точните думи на директора на РИОСВ - Бургас инж. Тонка Атанасова пред Burgas24.bg.

Шефът на екоинспекцията добави, че експерти на РИОСВ са извършили извънредна проверка на основната площадка на Лукойл Нефтохим - Бургас вчера. Причината да се насочат именно там е, че част от постъпилите сигнали са за силна миризма на сяроводород. "В тази връзка се насочихме към най-големия оператор на територията на Бургас. Извършена е проверка на всички инсталации в площадка Лукойл. Основно е проверена инсталация газова сяра. В това време е нямало изгаряне на сероводород от факел. Снети са данни от непрекъснатите измервания в операторната зала. На нито една от станциите на територията на Бургас няма превишения по някоя от контролираните емисионни норми за качество на атмосферния въздух", категорична е Атанасова.

В сайта на община Бургас се вижда липса на данни за качеството на атмосферния въздух в Бургас в 18:09 часа вчера - малко след като в града се почувства силната задушлива миризма, показа проверка на Burgas24.bg.

Виж коментарите (7)

Още по темата (2):
23.10.2016 Ето какъв е отговорът на РИОСВ за ужасната смрад в Бургас
23.10.2016 Обгазиха Бургас! Ужасна смрад се носи над града!
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).