Осигуриха автобуси за пътниците в Бургас, които не могат да ползват влакове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:34 / 24.11.2011
1350
Община Бургас е осигурила автобуси за пътниците, които няма да могат да ползват услугите на БДЖ през днешния ден. Това каза Красимир Стойчев, зам.-кмет по финанси в община Бургас.

"Община Бургас прави организация на автобусите. Държим връзка от вчера с началника на гарата и с началника на ж.п възела. Осигурили сме достатъчно автобуси, като хората пътуват за тяхна сметка до определената дестинация. Автобусите, които ще отпътуват за Карнобат и за другите селища са на Бургасбус, Минибус и на Комфорт, които са контрагенти на общината", каза още Стойчев.

За съжаление успяха да уплашат хората. Това каза пред журналисти Иван Костадинов, председател на регионалната организация на Подкрепа в Бургас. "По поделенията на БДЖ и инфраструктура, депо- Бургас вчера са идвали директори и началници, които са събирали хората и са ги плашили с уволнение, ако стачкуват. Бригадата, която е трябвало днес да работи и е заявила, че ще стачкуват и ще спират влаковете, е подменена снощи в последния момент с нови хора, така че трудно е да помогнеш на човек, който е уплашен. нямат право да го правят. Те досега показаха, че не търсят диалог, а са показали само, че нарушават законите. Използват незаконен начин да се опиташ да спреш хората да протестират", каза още Костадинов.

На въпрос дали стачката е законна той отговори, че единствената институция, която дава квалификация кое е законно и кое - не,това е съдът. Има решение на Арбитражен съд от март месец как да бъде провеждана стачката, от колко часа да бъдат спрени влакове, да бъдат осигрени минимални дейности. За мен стачката, ако е незаконна,то това ще бъде решено в съда. Ако днес стачката не набере сила, няма как утре да се развие. В Бургас сме правили няколко стачки. Първият път има леко колебание как ще тръгнат хората и на третия, четвъртия ден става класическа стачка. В локомотивното депо също са плашили хората с уволнение", каза още Костадинов. Засега стачкуват гарите Сливен, гара Гаврилово, гара Твърдица.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (231):
18.04.2024 Преминаваме към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака
17.04.2024 БДЖ вдига цените на билетите, но ще пътуваме ли по-комфортно?
16.04.2024 Скорост от 160 км/ч и хигиена: Какво още обещават от БДЖ?
15.04.2024 Получихме две оферти за доставка на 35 електрически мотрисни влака
15.04.2024 БДЖ: Вдигаме драстично цените на билетите заради разходите ни
29.03.2024 Чудесни новини за БДЖ!
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).