Осигуриха финансиране за цялостната реконструкция на пространството пред Стария съд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:28 / 06.10.2015
1843
"Имаме осигурено финансиране за цялостна реконструкция на пространството пред Стария съд - сега Агенция по вписванията. Убеден съм, че това ще стане едно от най-посещаваните места в града. Хубавото е, че след дълги настоявания Министерство на правосъдието започна да ремонтира самата сграда на Стария съд, която буквално се разпадаше." Това съобщи кандидат-кметът на Бургас за пореден мандат Димитър Николов.

Паркът се намира пред Агенция по вписванията /Стария съд/, между улиците "Уилям Гладстон", "Цар Иван Шишман" и "Цар Асен I".

Проектът предвижда пълна реконструкция на площадното пространство, при съобразяване с наложилите се пешеходни връзки и съществуващата алейна структура. С изпълнението му, мястото ще стане още по-зелено и много по-посещавано, като ще бъдат въведени и мерки за постигане на достъпна среда.

Предвижда се една главна алея, която е продължение на ул. "Патриарх Евтимий" и допълнителни зелени площи. Пред сградата на Агенцията по вписвания ще се оформи представително площадно пространство с възможност за масови прояви и временни изложби на открито.

Съществуващият паметен знак ще се запази, като се обособи адекватен достъп до него.

Освен места за отдих на открито, със съответните елементи на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за отпадъци и др.), ще бъде изградена детска площадка, предназначена за възрастова група от 3 години до 12 години. Предвидено е въвеждане на енергоспестяващо улично и алейно осветление, обособяване на места за компостиране на растителни отпадъци и за събиране и оползотворяване на дъждовна вода. За повишаване на сигурността и намаляване случаите на вандализъм, ще бъде поставено видеонаблюдение на ключови места.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).