Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Осигуриха спасители за плажовете, които бизнесът не пожела, но хората предпочитат
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 09.08.2017Коментари (0)1376
© Burgas24.bg
Усилията на областния управител Вълчо Чолаков и екипа му да осигурят спасители за няколко атрактивни неохраняеми плажа в област Бургас се увенчаха с успех. До края на месец септември на плажовете "Иракли", община Несебър, "Поморие- север", община Поморие, "Сарафово юг 1", община Бургас, "Алепу", община Созопол, и "Корал", община Царево, ще бъде частично обезпечена водноспасителната дейност, два спасителни поста за "Корал" и по един за останалите плажни ивици. Три са фирмите, които са поели ангажимент да оборудват спасителни постове и да назначат спасители като общата цена за петте плажа за два месеца възлиза в размер на близо 70 000 лв.

За първи път от бургаската институция успяват да сключат договор за охрана на всички плажове, които са обявили в обществената поръчка за водноспасителна дейност. От администрацията отдават успеха си от една страна на множеството предварителни разговори с действащи спасители и ветерани такива от област Бургас и вътрешността на страната, срещите с БЧК, а от друга гъвкавостта на фирмите да осъществяват подобна дейност само за краткия период на летния сезон. Договорите за осъществяване на водноспасяване вече са сключени, а относно коректното им изпълнение до дни от Областна администрация ще извършат проверки на място. Като прецедент служителите в институцията определят и участието на природозащитна организация в процедурата. "Да запазим Корал" ще бъде сдружението, което ще осигури спасителната дейност на едноименната плажна ивица. Екологичната организация и Областна администрация работят в добро сътрудничество от години.

"Голяма част от плажовете, които не са атрактивни за бизнеса, са любими на гражданите. Липсата на спасители обаче създава застрашаващи живота обстоятелства, затова и държавата взе решение да осигури поне частично воднотоспасяване. Срещахме много трудности предходните години, работа в рамките на 2 месеца не представлява интерес за обучените лица. Спасителите на петте най-посещавани плажове, които нямат стопанин са вече по местата си. Но това е само част от необходимите мерки за превенция от инциденти в морето. Важно е посетителите по Черноморието да съдействат, да бъдат отговорни към живота си, да спазват правилата за безопасност и указанията на обучените лица по постовете. Лятната еуфория ще бъде прекрасен зимен спомен само, ако опазим здравето и живота си", коментира областният управител Вълчо Чолаков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: