Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Основите на поредния волейболен успех на бургаския Нефтохимик
Автор: Екип на Burgas24.bg 11:00 / 28.04.2019Коментари (0)1894
©
Бургас отново имаше поводи за радост след спечелването на трета поредна титла за отбора на Нефтохимик 2010 във волейболния шампионат на България. Този успех за поредна година доказа, че клубът е поел в правилната посока и развитието му трябва да продължи. Сезонът не премина по мед и масло за бургаския тим, но в крайна сметка завърши подобаващо, с категорични успехи в плейофите, които доказаха, че Нефтохимик е най-добрият волейболен отбор в България в този момент. Къде обаче се крият причините за поредния успех и какво можем да очакваме от тима занапред, ще разгледаме в следващите редове.

Катаклизмите през сезона и възраждането на Нефтохимик

Настоящата волейболна кампания стартира обещаващо за отбора на Нефтохимик 2010, който логично бе посочен като фаворит за първото място според мнозина анализатори, включително и тези на букмейкъра Palms bet. Резултатите на отбора на тогавашния треньор Найден Найденов обаче бяха колебливи. Тимът печелеше предимно мачовете си у дома, но имаше проблеми при гостуванията си. До края на първия полусезон бургазлии записаха 7 победи и 4 загуби в общо 11 мача, което не се понрави на ръководството на отбора. Освен това имаше и напрежение в съблекалнята, което доведе до смяната на Найденов. На негово място застана Николай Желязков.

Във втората част от редовния сезон Нефтохимик 2010 постигна 9 победи и само 2 загуби и по този начин тимът завърши кампанията с общо 16 успеха и 6 поражения. Този актив му отреди третата позиция в класирането на редовния сезон. Представянето на отбора през втората половина от шампионата определено бе много по-добро и влиянието на Николай Желязков върху играчите се оказа положително. Тимът възвърна самочувствието си и беше готов за финалните битки в плейофната фаза.

 

Безгрешните плейофни мачове

Третото място на Нефтохимик 2010 в редовния сезон на НВЛ го изправи срещу шестия в класирането Левски София във фазата на ¼-финалите от плейофите. В този кръг мачовете се провеждаха във формата на 2 от 3 победи, като Нефтохимик спечели първите си два мача срещу Левски с по 3-0 гейма. Безпроблемното класиране към полуфиналите само затвърди добрите впечатления от отбора, които бяха оставени след назначението на Желязков.

В полуфиналните мачове бургазлии премериха сили с отбора на ЦСКА София. Този сблъсък бе и голямата битка в полуфиналите, която обаче отново се оказа твърде лесна за Нефтохимик. Отборът спечели серията с 3:0 победи и продължи към защитата на титлата си без загубен мач в плейофите.

На финала Нефтохимик трябваше да премери сили с първенеца от редовния сезон на първенството Хебър Пазарджик. Очакванията бяха серията 3 от 5 победи да се изпълни докрай, т.е. да се изиграят всичките 5 срещи, но реалността не беше такава. Доста от онлайн букмейкърите, сред които и лицензирания Bet365, поставяха равни шансове за финален успех на двата тима. В крайна сметка обаче Нефтохимик 2010 стартира сериите с победа, след което постигна още 2, за да затвърди доминацията си. Нов успех за Нефтохимик 2010 с 3:0 победи във финалната серия донесе на отбора трета поредна шампионска титла в Суперлигата. Спечеленият трофей бе и четвърти в историята на отбора.

Въпреки тежките мигове в определен момент от сезона и отпадането от турнира за Купата на България, волейболният Нефтохимик все пак успя да се издигне от пепелта и да заслужи крайния успех. Победата на тима в плейофите доказа, че той отново е най-добрият волейболен отбор в страната.

Бъдещето на отбора

Успехът на Нефтохимик 2010 може само да радва феновете на тима и всички бургазлии. Добрата новина е, че бъдещето на отбора също изглежда светло. Очаква се през тази година да завърши построяването на залата “Арена Бургас", в която волейболният тим на Нефтохимик ще посреща своите съперници. Проектът е на стойност 68,8 млн. лева и е финансиран от държавата. Отделно от това, след спечелването на поредната шампионска титла, шефовете на клуба увериха, че тимът няма да има никакви проблеми от гледна точка на финансирането си. Както знаете, основен спонсор на тима си остава "Лукойл България", а твърде вероятно е към него да се присъединят и още стабилни компании от страната. Напоследък букмейкърите Efbet и Winbet, за които може да прочетете повече в специализирания портал на https://betenemy.com/, започнаха да подпомагат доста от волейболните клубове в страната. Те могат да станат част и от основните партньори на Нефтохимик 2010. Що се отнася до спортно-техническата част в тима, нещата също изглежда вървят в добра посока.

Наставникът на отбора Николай Желязков изрази желание да остане начело след успеха в плейофите и по всяко вероятност той ще продължи да води отбора. Тимът продължава и с налагането на български играчи в състава. Очакванията са имена като Георги Братоев, Теодор Тодоров, Николай Учиков и Теодор Салпаров да продължат да носят екипа на тима и да помогнат за развитието му. В последното си участие в Европа, Нефтохимик отпадна в ¼-финалите на CEV Cup от гръцкия Олимпиакос, но през новия сезон ще се стреми за нещо повече. Голямата цел пред отбора е пробив в Шампионска лига.

Успехът на волейболния Нефтохимик 2010 през вече завършилия сезон в Суперлигата на България е напълно заслужен. Тимът изстрада третата поредна титла, но в края доказа, че я заслужава най-много. Ако нещата запазят тези темпове на развитие, клубът може да очаква само добри новини, а с това и феновете му ще бъдат напълно удовлетворени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: