Оставиха на топло Пламен, обрал магазин "Болеро" в "Изгрев"! Може да лежи 15 години в затвора!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:32 / 22.04.2021
1656
Бургаският апелативен съд потвърди наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“ на Пламен К. Той е привлечен като обвиняем за това че на 11 април в Бургас, ж.к. "Зорница“, бл. 47, магазин "Болеро“, в условията на опасен рецидив, отнел сумата от 719 лева, от   Д. Н. – касиер в магазин "Болеро“ и от С.К., салонен управител. Той е заварен на мястото на престъплението, употребил е сила спрямо охранителя на магазина Д.Т., изразяващи се в бутане, блъскане, дърпане и отскубване, за да запази владението върху откраднатата вещ.

След запознаване с направените оплаквания, изслушване на становищата на страните и след преценка на доказателствата по делото апелативният съд намери жалбата на обвиняемия за неоснователна, а определението на първоинстанционния съд за правилно и законосъобразно.

Апелативните съдии приемат извода, че е налице обосновано предположение Пламен К. да е за автор на деянието, за което е привлечен под наказателна отговорност. В хода на разследването са разпитани свидетели - очевидци, събрани са писмени доказателства, изготвени са протоколи за извършени процесуално-следствени действия, назначена е експертиза по делото.

Съдът посочва и за налична опасност от укриване и извършване на престъпление. За престъплението по чл. 199, ал. 1, т. 4 от НК, а именно грабеж, извършен в условията на опасен рецидив е предвидена наказателна санкция лишаване от свобода от 5 до 15 години. Тежестта на престъплението обосновава извод, че обвиняемият може да се укрие с цел избягване на предвиденото наказание.

От доказателствата по делото се установява, че Пламен К. е осъждан 7 пъти. Налице са доказателства, че не живее на адреса, на който е регистриран. Липсват данни за влошено здравословно състояние, което да обуславя налагането на по-лека мярка за неотклонение, отбелязва въззивният състав в постановения съдебен акт.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).