Оставиха сина на бившия ромски лидер Румен Чолаков зад решетките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:17 / 10.10.2017
2424
Окръжен съд - Бургас потвърди определение на Районен съд - Бургас за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Ивайло Чолаков. Младият мъж е привлечен като обвиняем, че в парк в "Меден рудник" над училище "Константин Петканов" отнел парична сума в размер на 1.80 лева от непълнолетния Г. Б. Ивайло заплашил момчето, че ще го удари и претърси. Синът на ромския барон Румен Чолаков е обвиняем и за това, че принудил със заплахи непълнолетния С. Н. да зареди сметката на мобилния му телефон с парична сума в размер на 6 лева.

Според въззивната инстанция, правилно първоинстанционният съд е възприел, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за авторство на деянията, в извършването на които е обвинен Ивайло. Според Окръжен съд - Бургас, независимо, че стойността на отнетите вещи и причинената вреда, не са значителни, механизмът, по който са осъществени деянията, възрастта на лицата, спрямо които са били насочени действията на Чолаков и характерът на упражненото върху тях психическо въздействие, свидетелстват за дързост и безцеремонност на реализираната от обвиняемия проява.

Данните по делото са показали на първоинстанционния съд и на въззивната инстанция, че е налице наличие на опасност, ако деецът е на свобода да се укрие и да препятства срочното и законосъобразно приключване на воденото срещу него наказателно производство. Окръжен съд - Бургас прави тези изводи с наличните по делото данни, установяващи, че Ивайло не се е явил пред органа по разследването, въпреки редовното му призоваване на адреса, на който живее и се е наложило извършването на действия по принудителното му довеждане.

От приложената справка за съдимост на Ивайло Ч. се установява, че същият е с обременено съдебно минало - осъждан за извършени престъпления както срещу собствеността, така и срещу личността на гражданите. Това, според въззивната инстанция показва, че обвиняемият е личност със завишена степен на обществена опасност. Престъпната дейност, за която се води настоящото разследване, е извършена от Ивайло в рамките на изпитателния срок по предходното му осъждане. Очевидно е, че предприетата срещу обвиняемия наказателна репресия, не е оказала целеното от закона превъзпитание. В случая данните за съдимост на Чолаков свидетелстват за утвърдени в него престъпни навици.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
10.10.2017 Румен Чолаков се разпени в съда: Това е политическа атака, ще съдя България в Страсбург
10.10.2017 Синът на ромския барон Румен Чолаков крие лицето си в съда
05.10.2017 Решетки за Ивайло, преджобил две момчета в "Меден рудник"
07.09.2017 Прокуратурата погна наглия циганин, заплашвал и ограбвал деца в "Меден
рудник"
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).