Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Оставиха в ареста Асан, спипан с наркотици в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 04.10.2022Коментари (0)667
©
Окръжен съд – Бургас задържа под стража Асан М., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Асан М. е обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1, предл. първо от НК, за това, че на 30.09.2022 г., около 12.45 ч. в дома си в Поморие, без надлежно разрешително, съгласно чл. 30 и чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП и чл. 1 и сл. от НУРРД по чл. 73, ал. 1, вр. чл. 30 от ЗКНВП, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин, намиращ се в 23 бр. прозрачни полиетиленови самозалепващи се плика и коноп, намиращ се в пластмасово цилиндрично шишенце.

Престъплението, в което Асан М. е обвинен, е наказуемо с "Лишаване от свобода" от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева и се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Обвиняемият Асан М. е безработен. От приложената по досъдебното производство справка за съдимост е видно, че е осъждан многократно, включително за престъпления по чл. 343б, ал. 3 от НК и по чл. 354а, ал. 3, предл. 2, т. 1, предл. 1 от НК, като е търпял наказания "Лишаване от свобода".

Съдът намери, че в случая са налице кумулативните предпоставки, предвидени в закона, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия, а именно обоснованото предположение за авторството на престъплението, опасността от извършване на престъпление или укриване. Доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност Асан М. да извърши престъпление, с оглед високата степен на обществена опасност на деянието и на дееца. Деятелността по настоящото дело е извършена много скоро след като на 20.09.2021 г. Асан М. е изтърпял наказание "Лишаване от свобода", въпреки което, продължава да извършва деяния от сходен вид. Според съда "изложеното характеризира обвиняемия като личност със завишена степен на обществена опасност, склонна към извършване на подобни/от един вид престъпления". "Липсата на трудова ангажираност и легални доходи е обстоятелство, което също би мотивирало евентуално извършване на престъпление от страна на Асан М. Такава опасност е изводима и от организирания начин на съхранение и разпределение на намерените количества различни наркотични вещества, предмет на обвинението, поради което неминуемо изниква съмнението за целта на дозировките им", казва още в мотивите си Бургаският окръжен съд.

Изтъкнатото от защитата обстоятелство за семейно положение на обвиняемия, обсъдено в светлината на повдигнатото обвинение и в съвкупност с анализираната презумпция за реална опасност от извършване на друго престъпление, както и необходимостта от създаване на гаранции за неговото явяване и участие в наказателното производство, не преодоляват съществуващите рискове и не обосновават налагане на по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: