Оставиха в ареста двамата, представяли се за прокурори в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:29 / 26.01.2019
2143
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Йосиф Х. и Иван Т., привлечени като обвиняеми за измама, представяйки се за прокурори.

Йосиф Х. и Иван Т. са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 18.01.2019 г. до 23.01.2019 г., в гр. Бургас, с цел да набавят за себе си имотна облага в размер на 10 000 лева, действайки в съучастие като съизвършители, възбудили и поддържали заблуждение в М. М., като се представили за длъжностни лица – прокурори, които водят разследване срещу него и с това му причинили имотна вреда (престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК).

          Районен съд – Бургас в своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение отчете, че двамата обвиняеми са привлечени за престъпление, което се наказва с "Лишаване от свобода“ от 1 до 8 години. С оглед спецификата на делото – измама след представяне пред пострадалия за прокурор, според съдебния състав съществува опасност Йосиф Х. и Иван Т. да извършат престъпление, ако не бъдат задържани. Съществува и опасност обвиняемите да направят всичко възможно, да заличат всякакви следи от извършеното деяние.

          Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).