Оставиха в ареста издирваната за зловещо убийство в Холандия Красимира

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:27 / 14.06.2017
6987
Окръжен съд - Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Красимира Костова, за която е искана Европейска заповед за арест, издадена от Кралство Холандия.

В Европейската заповед за арест от фактическа страна е посочено, че на 20 март 2017 г., в жилище в Холандия, е открит трупът на холандския гражданин К.Х. ван Сайк. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, на 19 март 2017 г.

На същата дата, около полунощ, свидетели са установили, че три или четири лица излизат от жилището на жертвата. Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по чл. 289, чл. 287 или чл. 288 от НК на Кралство Холандия или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

Според Окръжен съд - Бургас съществува реална опасност исканото лице да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". Според съда се касае за предстоящо разследване и участие на Красимира в тежки престъпления, по смисъла на холандското и българското законодателство. Посочените доказателства дават основание на Бургаският окръжен съд да прецени, че е налице съпричастност от страна на исканото лице към казуса, като предстои да се установи в какъв обем и форма.

Съдът отчете, че Костова е криминално проявена, което се установява от справка по делото. Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
21.06.2017 Красимира проговори в съда: Не съм убила холандеца, само звъннах на звънеца
му
14.06.2017 Издирваната за убийство в Холандия Красимира: Видях всичко, но не бях аз
14.06.2017 Прокуратурата иска решетки за българка, издирвана за убийство в Холандия
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).