Оставиха в ареста наркотрафикант

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:48 / 16.05.2017
1681
С определение днес Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Искрен Я., обвиняем за престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК, вр. чл. 73, ал. 1 и чл. 30 от ЗКНВП и чл. 1 и сл. от Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, за опит за контрабанда на наркотични вещества.

Искрен Я. е привлечен като обвиняем за това, че на 13.05.2017 г., на ГКПП "Малко Търново", на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция, с лек автомобил, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през границата на страната 21 броя пакета с високорисково наркотично вещество, реагиращо на амфетамин. Пакетите са били укрити в купето и в багажника на автомобила, с общо тегло 35 854 грама. Опита за износа е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Престъплението е наказуемо с "Лишаване от свобода" от 10 до 15 години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева.

Окръжен съд - Бургас намери, че от доказателствата по делото може да се направи извод за обосновано предположение за авторство на престъплението, в което е обвинен Искрен Я.

По мнението на настоящия съдебен състав е налице опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, а именно "Задържане под стража". Съдът отчете, че деянието, предмет на настоящото производство е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на Искрен Я., влязло в сила от 08.11.2016 г., за което му е било наложено наказание четири месеца "Лишаване от свобода", изпълнението на което е било отложено от Районния съд в Разград за срок от три години.

Бургаският окръжен съд отчете високата степен на обществена опасност на разследваното престъпление, с оглед количеството и вида на контрабандираното наркотично вещество.

Всичко това даде основание на Окръжен съд - Бургас да вземе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Искрен Я.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).