Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Остров Света Анастасия прие своите първи гости днес
Автор: Екип Burgas24.bg 16:12 / 08.05.2020Коментари (0)935
Любимото място на всички бургазлии и гости на града - остров Света Анастасия, прие днес своите първи посетители. 40 пасажери се качиха на борда на едноименното корабче за първия за тази година курс до острова.

Пътниците бяха редуцирани наполовина в съответствие с всички необходими противоепидемични мерки. Една част от тях бяха в каютата, а останалите на палубата. Преди това и по време на пътуването, корабчето бе цялостно дезинфекцирано, а местата за сядане бяха маркирани със специални стикери за спазване на дистанцията. Пасажерите се качваха от едната стълба на горната палуба и слизаха от другата.

"Още преди няколко седмици Община Бургас започна подготовката на корабчето и острова за посещения. Създадохме организация, при която всички места, които ще бъдат отворени за туристи да имат индивидуален алгоритъм за безопасност, за да бъдат гостите ни спокойни и да знаят, че са на сигурно място. Такъв алгоритъм има за корабчето и за острова, който е с тристепенна защита за туристите - предварителна дезинфекция, стикери, обозначаващи отстоянието на местата за сядане и служители, които да регулират потоците от хора, за да няма струпване на едно място", сподели заместник-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Остров Света Анастасия посрещна гостите си при определени мерки за сигурност. Музеят все още е затворен, но посетителите имаха възможност да запалят свещичка в църквата "Успение Богородично", да посетят Лекарната и масите на открито на ресторант "100 години назад", както и всички открити пространства. Гостите влизаха по един и с предпазни маски в закритите помещения. На всеки обект имаше дезинфектанти и предпазни средства като маски и ръкавици за еднократна употреба.

За улеснение на посетителите всички пътеки и места за отмора на острова бяха маркирани с необходимите стикери за спазване на задължителното отстояние от 2 метра между посетителите.

След като кораб Анастасия акостира на началната си точна - Магазия 1, палубите, стълбите и каютата на катамарана бяха щателно дезинфекцирани преди втория за деня курс до острова.

Желаещите да се запишат за пътуване до остров Света Анастасия през този уикенд /9 и 10 май/, задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 09:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден. Билет могат да се закупят на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1".

Важно е да се знае, че предвид динамично променящите се метеорологични условия, желаещите трябва да се уверят предварително, че кораб "Анастасия" ще извършва плавания до острова на тел.: 0882 004 124.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: