Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Осъдиха на 12 г. затвор убиец на бездомник
Автор: Екип Burgas24.bg 17:06 / 24.06.2015Коментари (0)882
©
Окръжен съд - Бургас осъди на 12 години затвор подсъдим за убийство на бездомник, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Наказание 12 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд Бургас на Димитър Стефанов. Той бе признат за виновен в това, че на 14 срещу 15 февруари 2015 год., около полунощ, в постройка находяща се извън регулацията на гр. Карнобат, в югозападния край на града, чрез нанасяне удари по главата с дървен сап, умишлено умъртвил по-възрастен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост.

По молба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие. Преди това Стефанов призна всички факти в обстоятелствената част на обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, че Стефанов умишлено е извършил престъплението по особено жесток начин. Той е нанесъл общо пет удара само в областта на главата на пострадалия, като четири от ударите попаднали в лявата част на главата са довели до счупване на черепа. Областта върху която са нанесени ударите и средството с което са нанесени - дървен сап сочат по недвусмислен начин, че подсъдимият е целял смъртта на пострадалия. Държавният обвинител предложи наказание 18 години лишаване от свобода, като след редукция, бъде наложено наказание лишаване от свобода 12 години. Прокурорът посочи, че както деянието, така и личността му са с висока степен на обществена опасност. Подсъдимият е многократно осъждан, няма постоянен адрес и води скитнически живот.

Защитникът на Стефанов пледира, че не е съгласен с правната квалификация на деяние като умишлено убийство извършено с особена жестокост. Според него в действията на подзащитния му няма умисъл за извършване на убийство, а е причинил смъртта по непредпазлив начин следствие на нанесена тежка телесна повреда и е извършил деянието, след като двамата с пострадалия са употребили алкохол. Стефанов бил дал на пострадалия една метална тава и чифт обувки да ги продаде, като с парите му поръчал да купи храна. Вместо храна с получената сума мъжът бил закупил алкохол и цигари. Стефанов го попитал какво ще ядат, на което жертвата отговорил - "Днес няма да ядем". Това го ядосало и той решил да го превъзпита. След нанесените удари Стефанов бил проверил състоянието на пострадалия и когато установил, че е мъртъв се отправил към Районното управление на Полицията в Карнобат. Там той разказал за всички обстоятелства от извършеното от него убийство и съдействал за разкриване на обективната истина.

Днес в съдебната зала подсъдимият запази мълчание.
Окръжен съд Бургас след като изслуша становищата на страните и като взе предвид доказателствата по делото прецени, че правна квалификация на деянието е правилна. Съдебният състав посочи, че първоначално определеното на Стефанов наказание е 18 години лишаване от свобода. Предвид реда на съкратеното съдебно следствие, по който протича делото, това наказание е редуцирано с 1/3, като е постанови той да изтърпи 12 години лишаване от свобода при строг затворнически режим.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: