Осъдиха на 4 години "лишаване от свобода" мъж, причинил смърт на друг българин в държавата Израел

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:42 / 12.12.2015
901
Върховният касационен съд потвърди Решение на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжен съд-Ямбол и определи окончателно наказание от 4 години "лишаване от свобода" на Петър Димитров Димитров за причинена смърт на мъж по непредпазливост, вследствие на причинена умишлено тежка телесна повреда - престъпление по чл. 124,ал.1,пр1, вр. чл.128, ал2, предл. последно, вр. ал.1 от НК. Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален "общ" режим в затворническо общежитие от открит тип.
Според съдебния акт, Петров трябва да заплати на роднините на починалия общо обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.

На 20.07.2012г. в района на град Ришон ле Цион в държавата Израел, осъденият Димитров нанесъл умишлено тежка телесна повреда (вътречерепен кръвоизлив)на Атанас Пашов, след удар със стол в главата. Роденият през 1963г. в Благоевград Пашов е починал седем дни след получената травма.

Фаталният удар със стол е дошъл след спор и сбиване между роденият в Елхово 48-годишен Димитров и починалия.Трагедията се е разиграла във фургон, в който живеели строителни работници.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.


 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).