Осъжданият Георги отвлече 16-годишно момиче край УМБАЛ Бургас! Вкараха го ареста!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:36 / 18.05.2018
14421
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Георги К., привлечен като обвиняем за отвличане на лице с цел противозаконно лишаване от свобода.

Георги е привлечен като обвиняем за това, че на 16 май в района на УМБАЛ – Бургас, при условията на опасен рецидив, отвлякъл лице ненавършило 18-годишна възраст, В. М. на 16-години, като е употребил сила – хванал я с двете ръце за качулката на суитчъра, издърпал я и я качил принудително в лек автомобил.

Според съда, от събраните на досъдебното производство доказателства се извежда по категоричен начин обосновано предположение, че Георги К. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това престъпление се наказва с "Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния. Съдебният състав прецени, че тежестта на предвидената санкция обуславя и наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие, с цел да осуети наказателно преследване.

Видно от приложената справка за съдимост обвиняемият е лице с множество предходни осъждания, което показва престъпна упоритост и отказ да коригира поведението си. Поради това настоящата съдебна инстанция прие, че в случая е налице реална опасност Георги К. да извърши престъпление, ако не му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
18.05.2018 Осъжданият автомонтьор Георги задигнал джип "Тойота“, за да отвлече бургаската ученичка! Искал да я превърне в секс робиня
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).