Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От БСУ скочиха на кмета на Бургас!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 10.05.2023Коментари (8)20732
©
Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов се жалва до кмета на Бургас Димитър Николов от рекламирането на СУ "Климент Охридски“ чрез пана, разположени дори до сградата на бургаското висше учебно заведение, установи справка на Burgas24.bg.

Своето несъгласие Чобанов изразява в писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

От известно време Община Бургас е разположила рекламно табло на СУ "Климент Охридски“ пред сградата на БСУ. Такива табла са разположени и на много места в града. Софийският университет е многопрофилно виеше училище и голяма част от предлаганите професионални направления съвпадат с тези на акредитираните професионални направления на бургаските висши училища. Всякакви реклами на външни университети, независимо от обявените намерения, в крайна сметка водят до отлив на студенти от Бургас. Едва ли това е политиката на Общината!

Обезпокоени сме, че чрез филиала си в Бургас Софийският университет провежда рекламни мероприятия, които имат за цел привличане на студенти от професионални направления, предлагани от БСУ и от Университет "Проф. Асен Златаров“ и са извън специалностите, разрешени за обучение във филиала. Обезпокоени сме, че тези мероприятия са стимулирани от Общината и информацията за тях е широко разпространявана чрез сайта й.

Използвам повода още веднъж да помоля Община Бургас да преосмисли политиката си на насърчаване на други висши училища да извършват обучение в Бургас. В тази политика има елементи, които са против интересите на бургаските висши училища, а дългосрочните ефекти са против интересите на образованието в Бургас.

При скорошното посещение на експертната група на НАОА във връзка с процедурата за институционална акредитация на БСУ по време на срещата с випускници на университета експертите определиха като "невъзпитано“ наличието на рекламни табла на СУ пред сградата на БСУ. Ето защо Ви моля тези табла да бъдат премахнати. Ако считате, че това е нормално и отразява политиката на Общината, се питаме дали бихме могли да Ви помолим за съдействие пред Кмета на Столична община да се разположат рекламни табла на БСУ пред сградата на Софийския университет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.05.2023 г.
0
 
 
То па един ВУЗ То па един кмет.. То па един БургаЗ..
Aнонимен
на 11.05.2023 г.
0
 
 
Бургас става студентски град браво
Aнонимен
на 11.05.2023 г.
0
 
 
Те ректорите по-мазнини от кмета. Освен тлъстите заплати, всяка стотинка се пребира в джоба. Половината ВУЗ-ове трябва да се закрият спешно, те нови филиали откриват. С НХА е същото, архаична без перспективна институция, и те се наместиха в Бургас. Поведението им в общината е като на евтини проститутки, само и само да получават всичко на готово.
Aнонимен
на 11.05.2023 г.
0
 
 
Тия алкаши от СУ се чудят откъде още да додрапат бройки, че да хабят държавно финансиране за да пълнят гушите на некадърните си хиляди бройки щат. Един познат вика избягвам да миинавам около СУ, че дане ме замъкнат насила вътре и даме запишат студент там тия хищни хиени. А ако забелязвате всички основни клакьори на Герп дето ги въртят по тв са все накакаванени на държавно хрантутене в СУ като почнем от Герджика, през кретена пишман доцент по политология Стойчо Стойчев, Коларова бабето и безброй още придворни пажове. Как няма такива некадърниц, но "от нашите" да не се уреждат с още пълнене на гушите с филиали в гербаджийски големи общини?
Aнонимен
на 10.05.2023 г.
0
 
 
От една страна г-н Чобанов е и собственик на университета и прави милиони от това. Браво! Естествено, не му харесва да му подливат вода на бизнеса. От друга страна чичо Кмет не търпи в Бургас да има по-голям бизнесмен от самия него. То не бяха салтанати към професори от другия университет, та към реактори на външни учебни заведения. Ще каже човек: Да се ядат преяждащите! Ама доста е прекалил кмета, та Чобанов да се осмели да мрънка против него.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: