Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От Димчево търсят областния управител за разрешаване на проблема им с водата
Автор: Иван Сотиров 15:18 / 19.08.2021Коментари (0)1259
©
Представители на инициативния комитет и кметският наместник на с. Димчево Елена Атанасова поискаха среща с областния управител проф. Мария Нейкова. Повод за срещата е търсене на съдействие от държавата за разрешаване на дългогодишния проблем с питейната вода в населеното място. За търсене на решение и удовлетворяване искането на жителите на с. Димчево проф. Нейкова покани на срещата зам.-директора на ВиК-Бургас и зам.-кмета по строителство към Община Бургас Чанка Коралска.

Експертно те поясниха, че по отстраняването на този проблем се работи от няколко години и тъй като се преминава през проектиране, съгласувателни административни процедура, както и планиране и финансиране на проекта отнема повече време. Коралска поясни, че проектът за нормализиране на водоснабдяването в този район се състои от три етапа: първият етап включва докарването на вода до с. Маринка; вторият етап включва подмяна на тръбопровода от с. Маринка до с. Твърдица, като трасето е над 4 км.; третият етап включва подмяна на тръбопровода от с. Твърдица до с. Маринка. От ВиК-Бургас поясниха, че първият етап е приключен, по втория етап е стартирала процедура по избор на изпълнител и надзор на обекта. Средства за втория етап има осигурени, но трябва да бъдат целево преведени от "Български ВиК холдинг“ EАД на ВиК-Бургас. За третия етап, за който ще се изгради 7 км. трасе от с. Твърдица до ползвателите на с. Димчево предстои проектиране, вадене на разрешително за строеж и осигуряване на финансиране, както и някои допълнителни административни процедури.

Областният управител получи уверение от Община Бургас и от ВиК-Бургас за бързо придвижване на административните процедури по компетентност и увери представителите на инициативния комитет, че още в началото на следващата работна седмица ще придвижи преписката до компетентните органи в Министерски съвет и "Български ВиК холдинг" EАД за отпускане на финансиране, така че да се приключи с втория етап и да се даде възможност за стартиране на последния трети етап, с който ще се изгради водозахранване от с. Твърдица до с. Димчево.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: