Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От РИОСВ казаха защо в Бургас не се дишаше
Автор: Иван Сотиров 16:20 / 04.09.2019Коментари (1)3168
© Burgas24.bg
Във връзка с постъпили през изминалото денонощие сигнали на граждани за миризми на нефтопродукти, мазут и пропан-бутан експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас са извършили проверка на "Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

Сигналите са постъпили от различни райони на града главно в периода между 23 и  1 часа. При извършената проверка на дружеството се установи, че инсталациите на основна площадка "Лукойл Нефтохим Бургас“ АД са в нормален технологичен режим, видно и от получените данни от собствените непрекъснати измервания на инсталациите. Веднага след регистриране на първия сигнал в 23.05 часа са предприети действия от екипи на Единната противоаварийна служба (ЕПАС) на предприятието, като са извършени измервания на въздушната среда съгласно План при неблагоприятни метеорологични условия. Обходени са всички райони кв. "Долно Езерово“, откъдето са постъпили най-голям брой сигнали. Превишения на контролираните замърсители не са отчетени.

От автоматичната измервателна станция на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) в  кв. "Долно Езерово“ в периода на получаване на сигналите е отчетено краткотрайно завишение на фоновото ниво на показателя бензен, чиято норма е средногодишна. В останалите автоматични станции и диференциалната оптична система "OPSIS" в комплекс "Лазур“, превишения не са регистрирани.

Анализът на постъпилите сигнали  и метеорологичните условия към момента сочат, че главен източник на емисии на въглеводороди в атмосферния въздух и генериране на неприятни миризми на нефтопродукти са дейностите по преработката на нефтени утайки и други отпадъци по Програма за отстраняване на минали екологични щети, причинени преди приватизацията на "Нефтохим" АД, Бургас. На площадката на дружеството продължават дейностите по преработката на старите екологични щети, за която от МОСВ е указано пълно съдействие за осигуряване на финансиране с оглед спазване на крайните срокове за отстраняването им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.09.2019 г.
0
 
 
Пълни глупости. Мирише си на сероводород. Обгазяването е от преработката на мазут и други гадости.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: