Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От ВИК Бургас обещаха да работят по-усилено на "Индустриална" и "Чаталджа"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 27.05.2024Коментари (0)1576
©
Илюстрация
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

В срещата участваха кметът Димитър Николов, заместникът му инж. Чанка Коралска, зам.-областният управител Владимир Крумов, директорът на РИОСВ Павел Маринов, изпълнителният директор на ВиК Цветан Мирчев и главният инженер на дружеството Александър Маринов.

От ВИК-дружеството обещаха да засилят темповете на работа по ул. "Индустриална“ и "Чаталджа“, до два месеца да приключат, за да може Община Бургас да напредне с цялостно благоустройство.

Квартал "Крайморие“ ще се сдобие с изцяло нова канализация и водопровод, които ще бъдат изградени от ВиК. До края на юни дружеството ще обяви обществената поръчка за избор на фирма изпълнител и ще стартира подмяната на тръбите. След приключването на строителните дейности Община Бургас ще благоустрои квартала с нови тротоари, озеленяване и настилки.

През следващите три месеца ще се извършва цялостна подмяна на канализацията на улиците "Пробуда“, "Георги Шагунов“ и "Лавале“ в централната градска част на Бургас. След излизането на ВиК Община Бургас ще извърши цялостен ремонт на уличните настилки и тротоарите. Ще бъде осъществено и допълнително озеленяване.

Предстоят строително-монтажни дейности на ВиК мрежата по ул. "Любен Каравелов“, в участъка от ул. "Уилям Гладстон“ до ул. "Св. Патриарх Евтимий“, като от днес се въвежда временна организация на движението на автомобили в района.

Отлична новина има и за жителите на село Димчево. Осигурено е финансирането към ВиК Бургас за изграждането на нов водопровод там. Дружеството е входирало в Областна управа документите за издаването на разрешение за строеж, има и техническа готовност за обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Представителите на ВиК поеха ангажимент пред кмета на Бургас, че до два месеца ще бъде изцяло възстановена уличната настилка в района на бензиностанция "Ром Петрол“ в ж.к. "Славейков“, за която има десетки жалби от живеещите там. Димитър Николов изиска и категоричен ангажимент за качествено възстановяване на настилките в квартал "Сарафово“ след ВиК ремонти, както и в останалите квартали на града.

Нова пречиствателна станция ще бъде изградена в Камено. Тя ще поема и отходните води на града, което решава дългогодишен екологичен проблем със замърсяването на река Айтоска, която се влива в езерото Вая. На срещата бяха набелязани и мерки за прекратяване на всички нерегламентирани зауствания на отходни води в езерото Вая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Земетресение до Пловдив на 17 юни 2024 г.
Световна черна хроника
Парламентарни избори 2024
50-ото Народно събрание
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: