От днес стартира кандидатстването за традиционната изложба "Млади автори

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 23.02.2023
584
Изложбата "Млади автори" ще бъде открита на 2 март в Дружеството на бургаските художници. Инициативата по традиция е подкрепена от Община Бургас, а целта на събитието е да популяризира и стимулира мотивацията на младите творци. Проявата се е утвърдила сред младите художници от цялата страна като своеобразен "мониторинг" за професионалното развитие, място за срещи и възможност за изява.

Участниците ще се борят за парична премия от Община Бургас, художествени материали от "Армстронг център“ и "Ателие №8“ и поощрителна награда от БХГ "Петко Задгорски“.

Събирането на творбите започва от днес, 23-ти февруари, и ще продължи до 25 февруари включително. Право на участие имат творци до 40 - годишна възраст. Темата и жанровете са свободни. Авторите могат да представят до пет творби с размери до 150 см.

Членовете на Дружеството на бургаските художници не заплащат такса. За всички останали трябва да внесат за участието си по 15 лева. Изпратените творби ще минат през селекцията на тричленно жури.

Решенията на журито са окончателни, не подлежат на оспорване и обсъждане.

При отпадане на творбите от участие в изложбата, таксата не се възстановява.

Творбите трябва да бъдат в подходящ за експониране вид - рамкирани,надписани,с подходящи и безопасни закачалки.

Произведенията могат да бъдат изпратени и по куриер на адрес: гр. Бургас, ул. "Александровска“ 22. Допълнителна информация може да получите и на тел. : 0889 308 138.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).