От последните минути: Стана ясно какво го очаква готвача Деян Дичев!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:22 / 17.02.2022
2304
Деян Дичев – готвачът, сочен за помагач на свирепия Станимир Рагевски, убил брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, ще лежи 4 години и 6 месеца при първоначален общ режи. Той ще трябва да заплати и глоба от 2 хил. лв., предава репортер на Burgas24.bg.

Както вече съобщихме днес Деян Дичев поиска делото да се гледа по съкратена процедура и при закрита врата. Второто бе с мотиви, че се очаква на днешното заседание на Районен съд – Бургас да се изнесе конфиденциална информация по досъдебното производство. Това не бе уважено от съдя Анатоли Бобоков и заседанието протече пред погледа на журналисти.

"Поднасям своите извинения и съболезнования към близките на жертвите. Не съм искал да нараня някой. Моля съда да бъде снизходителен и да определи по-ниска присъда, за да мога да работя и да изкупя вината си и пред моите близки". Това каза пред съда Дичев, който на няколко пъти днес изрази съжаление за стореното. Защитата му посочи, че подсъдимият е с чисто съдебно минало, доброто му процесуално поведение, както и съдействие при разследването. Той работил и бил известен със своя професионализъм. Грижил се сам за отглеждането на единствената си дъщеря. Той поиска максимална присъда от 2 години лишаване от свобода, която след редукцията да стане 1 година и 4 месеца. Защитата пледира за минимално наказание по повдигнатото му обвинение за придобиване и държане на оръжие. 

Прокуратурата отбеляза, че дъщерята на Дичев всъщност е на 25 години и поиска присъда от 4 години и 6 месеца, както и глоба от 2 хил. лв.  

Дичев призна фактите от обвинителния акт пред съда. Пред съдията той каза, че Станимир Рагенски е споделил няколко дни след убийството, че Теодора е убита. Първо заявил, че сама се била простреляла, но след това сменил версията и признал, че самият той я убил. Когато се отървавали от трупа на Юмер пък Дичев не знаел, че в бидоните се намират части от трупа на младия мъж, а само че вътре имало "боклук". Той не видял съдържанието на варелите, но от тях се носила неприятна миризма. Купили още два бидона, за да съберат всички негови останки. Доста след това Рагевски признал какво всъщност е било изхвърлено в местност край Бургас. Относно намереното в него оръжие Дичев посочи, че не знаел, че торбите се съдържал пистолет, а пакетът му бил даден от Рагевски. А за открития наркотик – не знаел чий е. "Не употребявам наркотици, дори не пуша цигари", каза пред съда Дичев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (42):
04.03.2024 Дори когато чу присъдата си, бизнесменът Рагевски остана безмълвен – убил и разчленил брокерка и служител
01.03.2024 Свирепият Рагевски ще лежи до края на дните си в затвора!
27.03.2023 Адвокат отказа да защитава в съда екзекутора на Теодора и Юмер!
23.02.2023 Прокурор на Рагевски: Пълна липса на човечност
23.02.2023 Фалстарт на делото срещу екзекутора на Теодора и Юмер!
23.02.2023 Започва делото срещу Станимир Рагевски
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).