Отбелязваме 135-годишнината от рождението на Петко Росен в четвъртък

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:55 / 13.10.2015
661
135-годишнината от рождението на писателя Петко Росен ще бъде отбелязана на 15 октомври, в рамките на 18-ото издание на Есенните литературни празници.

Вечерта, посветена на писателя, ще се състои в БХГ "Петко Задгорски". Творчеството на именития автор ще представи краеведът Георги Райков.

В програмата на Есенните литературни празници в Бургас са включени 8 премиери на книги и над 20 събития. Домакин на повечето събития е новият писателски дом на ул. "Вола", който беше открит на 1 октомври.

В програмата са включени и две дискусии - "Поезията на близкото минало и поезията днес" и "Статусът на артиста и глобалната културна политика" .

Специално внимание заслужава вечерта на бургаската поезия, озаглавена "Вселената в мен", която ще се състои на 21 октомври в 18.00 часа в Дома на писателите.

Предвидени са и тематични вечери посветени на маринистичната поезия и проза, на хумора и на фантастиката.

Пред публика вече бяха представени в рамките на празниците, новите творби на Роза Максимова "Асиметрии", на Иван Кехлибарев "В някой друг живот", на Недялко Славов "432 херца","и Знаменити, забравени, забранени" на Катя Зографова. Предстоящите премиери са "Разпилени надежди" на Мина Кръстева, "Уморен" на Динко Динков, " Каменният град" на Марияна Праматарова, "Приятелят на дон Пабло" на Милка Иванова, "И тишината се разсипа" на Константин Корадов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).