Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Отчаян зов за помощ на възрастна жена от бургаско село
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 31.03.2014Коментари (2)1129
© Нова тв
89-годишна баба от бургаското село Извор пропътува сама с влак и на автостоп пътя от дома си до Нова телевизия, за да разкаже за трудния си живот и да търси помощ.

Мария Черпилева живее сама от години. Оплаква се, че редовно нейни съселяни крадат пенсията й, а на многобройните й и опити да намери справедливост никой не обръща внимание. Изпратихме я с надежда, че ще можем да помогнем властите да й обърнат внимание.

Мария Черпилева, въоръжена с двете си патерици и шише вода, измина разстоянието от село Извор до София и обратно. Екип на телевизията я посреща около 22 часа на гарата в Бургас. С помощта на дежурните полицаи качват жената в колата, за да я откарат в дома й, в село Извор.

Къщата на баба Мария е на тиха, обезлюдена улица. Затова и катинарът на вратата е огромен. Живее сама от 10 години, след като починал съпругът й. Разказва, че има само една жива дъщеря - в Пловдив, която обаче е болна и не може да се грижи за нея.

Пенсията й е 160 лева, но редовно остава без тези пари. Разказва, че я крадат хора от селото. От време на време при нея идвала жена да я гледа, но баба Мария я хванала и нея да краде.

"Колко пъти и молба съм писала и до социални грижи съм ходила, никой не ми обръща внимание. Имам една голяма чанта оттатъка - за умиралка. Вътре одеяло и в джоба сто лева - за погребение. Бях ги скрила, но хората ги намерили. Единия бял чаршаф го взели, 6 хавлии, какво не", обясни възрастната жена.

Баба Мария обяснява, че от дома й редовно изчезват пари и вещи. За да си скъта някой лев, измислила нова схема - слага парите си в шапка, която не сваля от главата си, или ги крие в чорапи.

Заради този репортаж баба Мария вече крие малкото, което има, на други места. А за да я пази от крадците, преди месец майстор й сложил резе на вратата.

Купила си е дърва още по-миналото лято, но вече втора зима няма кой да ги нацепи. С патериците й отнема цели четири часа да си купи един хляб. Затова баба Мария иска само едно - някой да се грижи за нея. Сподели ни, че иска да я приберат в старческия дом в Гильовица.

Екипът ни запознава със случая Агенцията за социално подпомагане в Бургас. Началникът на Агенцията за социално подпомагане в Бургас ни обясни, че социален работник ще отиде в дома на баба Мария и допълни:

"Социален работник ще отиде на място,ще предостави молбата на лицето в дома му, ще му обясни в детайли условията, реда и възможностите за ползване на социални услуги услуги."

От Агенцията обещаха резултат до края на следващата седмица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.04.2014 г.
0
 
 
А къде бяха социалните без сърца досега? Няма ли кмет, съседи, близки или просто добри хора да помогнат на тази жена?
Aнонимен
на 31.03.2014 г.
0
 
 
"ще предостави молбата на лицето в дома му" - ей бюрократи гнусни! Няма "лица", има хора, има граждани! Докато не престанат да ни лицосват, няма да се оправим!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: