Отец Емилиян: Все още набираме средства за изграждането на храмовия комплекс "Св. Николай Чудотворец" в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:31 / 20.05.2012
1609
Все още набираме средства за изграждането на храмов комплекс "Св. Николай Чудотворец" в бургаския комплекс "Меден рудник". Очакваме дарители. Това каза Отец Емилиян, член на църковното настоятелството към новостроящия се храмов комплекс. 

"Нямаме дарения през тази година. Около 2 млн. лева ще бъдат нужди за довършването на комплекса. Парите са нужди довършителни дейности по самия храм, за залите, неделното училище, кухните, лекарските кабинети, както и за иконостаса и иконите", сподели Отец Емилиян. Само седем хиляди лева успя да събере църковното настоятелство за комплекса през 2010 година, когато бяха поставени 26 каси във повече големи търговски вериги и бензиностанции. 

"В началото, когато започнахме да строим комплекса, бизнесмени казваха, че искат да видят, че се прави нещо такова. Сега, когато всичко се вижда, повечето се оправдават с кризата. Очакваме общинския съвет в Бургас да гласува бюджетни средства за храмовия комплекс. Все още на са ми съобщили какво е определено за тази година", допълва отец Емилиян. 

По думите му, при ритмично финансиране, комплексът би могъл да отвори врати до Никулден, следващата година. 

"В "Меден рудник" живеят около 100 000 души. Ако всяко семейство отдели по 1 лев на месец, може би ще бъдат събрани около 60 000 лева, което е една прекрасна възможност за финансиране на храма", каза още Отец Емилиян.

Храмовият комплекс "Св. Николай" в к-с "Меден рудник" е в процес на изграждане от 2008 година. Строежът му започна на втори октомври, когато е положена първа копка. Към момента храмът е готов на груб строеж, както и първа сграда - Неделното училище, подземния гараж, втората сграда-библиотека с читалня, компютърна зала на първия етаж, третият етаж, където ще се намира кухня за социално слаби с два лекарски кабинета е на основи.



Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).