Отхвърлиха предложението на НФСБ за социалния блок в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
12:31 / 27.03.2012
1847
След близо два часа дебати със седем гласа "За", "против"- 34, "въздържали се" -8 общинските съветници отхвърлиха докладната записка, входирана от общинските съветници от НФСБ за отмяна на решение по т.3 от дневния ред на 6-то заседание на ОС-Бургас, проведен на 31 януари 2012 година.

Става въпрос за спечеления проект от община Бургас за изграждане на социален блок в к-с "Меден рудник" в Бургас. Общинските съветници от ДПС подкрепиха построяването на социален блок в "Меден рудник" в Бургас.

Мехмед от ДПС каза, че се създава изкуствено етническо напрежение. "Не е моментът за етническа омраза".

Общинският съветник Евгени Мосинов от БСП каза, че групата общински съветници на БСП предлагат да се създаде работна група от 7 общински съветници, която да състави критериите за настаняване в жилищата и да внесе в следващата сесия правила за настаняване в жилищата.

" Да поемем отговорността и да решим кой по какви критерии да бъде настаняван в жилищата", каза Мосинов. В отговор на това Снежина Маджарова каза, че предложението няма да се гласува, защото е била създадена такава работна група. От групата на независимите Георги Манев направи изказване.

"Община Бургас съфинансира с 20% участието си поне в 90% от проектите. Тези 20 % ги вземаме от гърба на гражданите. По този начин задълбочаваме кризата. Не трябва на всяка цена да усвояваме европейски фондове, защото задълбочаваме кризата. Ако се опитаме да повярваме на администрация този блок ще има място само за социално слаби семейства. Малцинствата ще бъдат изместени от хора, като имат нужда", каза Манев.

Той подкрепи предложението на Мосинов за създаване на работна група и добави да бъде сменено мястото на построяване и да не бъде в близост до училище. От ГЕБ обясниха, че проектът се финансира на 100%. Изискването по програма е да бъде в близост до училище, детска градина и т.н. През цялото време присъстваха представители от Инициативен комитет "Меден рудник", които искаха изказване, но не бяха спазили правилника за това.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).