Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Отхвърлиха предложението на НФСБ за социалния блок в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:31 / 27.03.2012Коментари (11)1833
© Burgas24.bg
Снимка Архив
След близо два часа дебати със седем гласа "За", "против"- 34, "въздържали се" -8 общинските съветници отхвърлиха докладната записка, входирана от общинските съветници от НФСБ за отмяна на решение по т.3 от дневния ред на 6-то заседание на ОС-Бургас, проведен на 31 януари 2012 година.

Става въпрос за спечеления проект от община Бургас за изграждане на социален блок в к-с "Меден рудник" в Бургас. Общинските съветници от ДПС подкрепиха построяването на социален блок в "Меден рудник" в Бургас.

Мехмед от ДПС каза, че се създава изкуствено етническо напрежение. "Не е моментът за етническа омраза".

Общинският съветник Евгени Мосинов от БСП каза, че групата общински съветници на БСП предлагат да се създаде работна група от 7 общински съветници, която да състави критериите за настаняване в жилищата и да внесе в следващата сесия правила за настаняване в жилищата.

" Да поемем отговорността и да решим кой по какви критерии да бъде настаняван в жилищата", каза Мосинов. В отговор на това Снежина Маджарова каза, че предложението няма да се гласува, защото е била създадена такава работна група. От групата на независимите Георги Манев направи изказване.

"Община Бургас съфинансира с 20% участието си поне в 90% от проектите. Тези 20 % ги вземаме от гърба на гражданите. По този начин задълбочаваме кризата. Не трябва на всяка цена да усвояваме европейски фондове, защото задълбочаваме кризата. Ако се опитаме да повярваме на администрация този блок ще има място само за социално слаби семейства. Малцинствата ще бъдат изместени от хора, като имат нужда", каза Манев.

Той подкрепи предложението на Мосинов за създаване на работна група и добави да бъде сменено мястото на построяване и да не бъде в близост до училище. От ГЕБ обясниха, че проектът се финансира на 100%. Изискването по програма е да бъде в близост до училище, детска градина и т.н. През цялото време присъстваха представители от Инициативен комитет "Меден рудник", които искаха изказване, но не бяха спазили правилника за това.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на crime is a disease
премахни филтъра

0
 
 
Познайте този развъдник на болести и смрад колко гласове ще даде към "правилната" партия на изборите....сценария е един и същ вече 23години.Сега ще си вкарат конете и магаретата,ще счупят стъклата,ще изгорят паркет и там каквото има за горене,ще серат по коридорите.Какво пък,това са особености на етноса.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Зелен преход
Крал Чарлз е болен от рак
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: