Откриха автобусния терминал в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:38 / 24.11.2015
3517
Официално днес бе открит автобусният терминал в "Меден рудник". Той е начална спирка на Бързата автобусна линия, свързваща най-големия бургаски жилищен комплекс със "Славейков" и "Изгрев" и е част от проект "Интегриран градски транспорт на Бургас".

На церемонията по откриване на обекта присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, неговият заместник Красимир Стойчев, главният секретар на Областна управа Валентин Люцканов, председателят на ОбС - Бургас Костантин Луков, управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев общински съветници и др.

Кметът Николов благодари на съдействието и добрата работа на строителните фирми, проектантите, архитектите и на екипа на "Интегриран градски транспорт" за завършването в срок на обекта.

"С всеки изминал месец "Меден рудник" се променя. Тук, преди известно време, имаше един фургон, а сега виждаме една красива сграда с много добри битови условия за служителите на "Бургасбус", с много добра паркова обстановка, с перфектна организация и логистика", каза при откриването Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

От терминал "Меден рудник" започва модерният обществен транспорт на Бургас - това е началото на Бързата автобусна линия, която преминава през новата двукилометрова вътрешна магистрала на комплекса (така наречената източна районна артерия), през реконструирания надлез при "Океански риболов", обновената Автогара Юг, Централна автобусна спирка, за да достигне до ж.к. "Славейков" и ж.к. "Изгрев". Това трасе се превръща в гръбнак на транспортната схема на Бургас.

Терминал "Меден рудник" има интересна архитектура, а около него е засадена много нова зеленина. Благоустроеният терен е с площ 10 декара. Той включва и обръщалото за автобуси и тролейбуси, което е цялостно преасфалтирано.

Терминалът представлява комплекс от съоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите на градския транспорт. В обхвата му са включени отопляеми рампи на автобусните сектори и незаледяеми спирки. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване на трудноподвижни хора. Пространството около сградата на терминала и автобусните спирки е проектирано така, че да осигурява на пътниците качествено обслужване и безопасност. Осигурена е добра осветеност на района, система за видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца.

Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).