Откриха новия бургаски парк с много настроение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:10 / 24.04.2016
6244
Времето днес беше благосклонно и не изпрати силен обеден дъжд в "Меден рудник", където стотици хора се събраха на празничен концерт по случай Цветница.

Той се проведе пред параклиса "Св. Димитър", а цялото околно пространство е благоустроено от Община Бургас със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

В началото на този проект стои една голяма подписка, подадена до кмета Димитър Николов от жители на съседните блокове 126, 127 и 128. Тогава това пространство представляваше гола поляна с незаконни гаражи върху нея. 

Днес там е изграден цял нов парк с алеи и пейки, с нова растителност. Обособени за няколко зони за фитнес и детски игри на открито. В парка има ново осветление, оградена спортна площадка и атрактивни беседки. 

Специален акцент е зоната за каране на ролери, където е монтиран парапет, който да се ползва като помощно средство от начинаещите, за по-голяма безопасност.

За да поздравят жителите на к-с "Меден рудник", на концерта пристигнаха кметът Димитър Николов, председателят на местния парламент Костантин Луков и териториалният директор Магдалена Манолова. Комплименти за добрата организация на събитието получи читалище "Паисий Хилендарски". 

В него участваха детска фолклорна формация "Звъника", детска школа по гайда към НЧ "Паисий Хилендарски", танцов ансамбъл "Зорница" със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб "Пламък" и дамска певческа група "Орхидея" към пенсионерски клуб "Демокрация". 

Деца от квартала се включиха в изработката на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово, а демонстрация в ролер зоната направиха членове на Ролер клуб - Бургас.

Кметът Николов съобщи, че тази година предстои старт на подобни мащабни благоустройства в междублокови пространства на още няколко места в "Меден рудник"и "Възраждане".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).