Откриха официално онко клиниката в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 09.10.2014
2340
Днес официално бе открита сградата на новата онко клиника в Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg. Там ще се прилагат последните, най-съвременни методи за профилактика, диагностициране, лечение и социално реинтегриране на болните. На събитието присъстваха: кметът на Бургас - Димитър Николов, зам.-кметът - д-р Лорис Мануелян, управителят на бургаския Комплексен онкологичен център - д-р Радостин Дичев, политици, лекари, граждани.

От понеделник медицинското заведение отваря врати и започва да обслужва 16 000 онкоболни. Толкова са регистрираните заболели в Бургаска и Ямболска области, които ще обслужва поликлиниката.

Кметът Димитър Николов честити новата клиника и изказа надеждите си, че тя ще се превърне във водещ регионален център за лечение на раковите заболелите, чиято бройка за съжаление расте.

"Горд съм, че в дни на икономическа криза, грижата за болните в Бургас не намалява и Общината успя последните 3 години със собствени пари да построи 2 поликлиники", каза той.

Кметът подчерта значението на скорошните придобивки - бункер и линеен ускорител за лечението на раково болните, през чиято услуга на ден преминават по 50, 60 болни и обеща в скоро време да се задвижи процедура за дублиране на тази апаратура, тъй като макар и нова, тя се оказва вече недостатъчна за пълното обслужване на пациентите.

Д-р Мануелян честити новия медицински център и отбеляза, че ракът е много коварна болест, но не е без изход, когато е диагностицирана навреме и правилно. Той изрази надежда, че в това здравно заведение болните ще получат необходимото качествено обслужване от отлични специалисти, както и необходимото внимание и грижи на целия персонал.

"Трябва да добавим не само години в живота, но и живот в годините на болните хора", каза той, като подчерта значението на реинтегрирането на онкоболните в обществото.

Д-р Дичев благодари на Община Бургас, на Общинския съвет, на колегите си за подкрепата, както и на всички ангажирани това толкова необходимо здравно заведение да го има: проектанти, инвеститори, строители и др. Клиниката разполага с микробиологична лаборатория, кабинет, завеждащ диагностично-консултативен блок, административна част, специализирани консултативни кабинети, медицинска статистика, регионален раков регистър, легла за краткосрочен престой до 12 часа и хоспис, където ще се предоставя грижа за всички пациенти с напреднал стадий на различни ракови заболявания - услуга, която до момента липсваше. Леглата там са 19.

20 нови работни места ще бъдат разкрити в клиниката.
Годишно от двете области се регистрират около 2800 болни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).