Откриват летни групи за децата, записани в първи клас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:43 / 09.05.2012
1831
Децата, които вече са записани в първи клас ще бъдат изписвани от детските градини на 30 май. Това създава затруднения на родителите, особено когато в този летен период няма кой да се грижи за децата. В тази връзка от община Бургас предприемат инициатива да открият детски летни групи за малчуганите, които наесен трябва да тръгнат на училище. Това съобщи на пресконференция Веселина Таралова, директор дирекция "Образование" в община Бургас.

Такива групи ще има сформирани във всички бургаски комплекси. "Градините сме ги избрали от гледна точка на това през лятото в тях да не предстоят никакви ремонти. Организацията е целодневна и на децата ще им бъдат осигурени условия такива, каквито сега са им осигурени в детската градина. Те ще бъдат с работно време на детска градина от 8.00 до 18.00 часа. Ще им бъде осигурено хранене, каквото и сега им осигуряваме. Менюто ще бъде изработено и съобразено с изискванията за здравословно хранене на деца в тази възраст и ще бъде изработено от технолога по хранене в община Бургас. С тях ще се занимават педагози. Ще им бъде осигурено и следобедна почивка. Условията ще са такива каквито са сега", каза Таралова.

Тя допълни че родителите не бива да се притесняват за недостиг на места и ако има повече желаещи от предвидените летни групи ще бъдат открити допълнително. Първоначално е предвидено изписани от детските градини малчугани да бъдат приемани в следните детски градина: "Чайка" в комплекс "Меден Рудник ", в ЦДГ "Детелина " в комплекс "Славейков", в ЦДГ"Веселушко" в комплекс "Изгрев" и в централна градска част в ЦДГ"Злагтна рибка" и във филиала на ЦДГ"Звездица" на ул."Лермонтов". През лятото в тези групи децата ще се обучават по специална програма. Предвидени са посещения на музеи и природни забележителности.

За летните групи родителите трябва да заплатят пълната сума за отглеждане, която е 195 лева. Причината да е по-скъп летния престой отколкото таксата в градините е, че общината след изписването на децата не субсидира техния престой както това става в детските градини. При постъпване в лятна група ще се изискват и всички необходими медицински документи, както това е при записването в детска градина. Срокът за подаване на документи от родители за ползване на лятна група е 31 май. Има изготвено заявление по образец, което е качено на сайта на община Бургас, разясни Таралова. Документи могат да се подават и в Общински детски комплекс.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
23.09.2022 Колко безплатна излиза безплатната ясла и градина
17.09.2021 Безпрецедентен казус: Не могат да запишат деца в градина, защото не са имунизирани!
03.02.2021 Кметът на Пловдив при откриването на детска градина: Строил съм. Доволен
съм!
12.10.2020 2,50 лв. за 4 хранения на дете в детските градини
15.05.2017 Свободни места за първолаци има в цял Бургас
12.05.2017 2364 са свободните места за I клас в бургаските училища
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).