Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Отличиха младите учители на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 28.11.2023Коментари (0)922
В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи учителите, за които тази година е първа в тяхната преподавателска кариера.

Събитието през последните години се превърна в традиция. Инициативата е на кмета Димитър Николов и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално поприще.

Тази година в образователната система на Бургас като преподаватели работа започнаха 133 педагози. Броят на хората, които се насочват към една от най-важните професии в обществото в Бургас нараства с всяка изминала година, коментира кметът Димитър Николов.

"Наблюдаваме една много приятна тенденция да се увеличава броят на младите хора, които тръгват по пътя на учителската професия. Те влизат в изградена система, ползват опита на своите колеги, които дълги години са работили в сферата на образованието, но също така влагат своята енергия, своите виждания и нови модели за обучение. Заедно с младите преподаватели се роди инициативата "Първокласно начало“, която функционира вече пета година и показва едни изключително добри резултати. Общото ниво на успеваемост на децата е по-високо от преди пет години, което означава, че нашият първоначален замисъл е успешен“, каза Димитър Николов.

Гости на церемонията бяха зам.-кметът по образование Михаил Ненов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, зам.-ректорът на Бургаския свободен университет проф. Мария Алексиева, директорът на Филиала на Националната художествена академия в Бургас доц. Димо Колибаров, представителите на двата училищни синдиката Константин Янков и Огнян Марков.

"Инициативата "Млади учители“ е с дълъг срок на работа и ние искаме чрез тази програма да ви подкрепим и насърчим, защото ние имаме нужда от вас. Затова ви благодаря, че сте избрали тази изключително благородна професия, която е изпълнена с много предизвикателства и много любов. Ние ще намираме начини да ви мотивираме“, заяви пред младите преподаватели кметът Николов.

За доброто настроение на гостите на церемонията се погрижиха дуетът Елина Давидкова и Денис Славчев, както и децата от Вокална формация "Морски песъчинки“ с художествен ръководител Милена Добрева.

Преди официалната церемония организаторите дадоха възможност на младите преподаватели да се опознаят, като обменят идеи и впечатления по време на творчески работилници, посветени на образованието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: