Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Oтличиха най-добрите млади информатици на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 07.04.2021Коментари (0)1353
©
Най-изявените ученици в сферата на информатиката бяха отличени на VI-тата областна олимпиада по информатика, провела се на 27.03.2021 г. Въпреки усложнената здравна обстановка и продължаващото онлайн обучение желаещите да участват в "технологичното“ предизвикателство бяха не малко. Ученици на възраст от 10 до 18 г. от над 10 училища в Бургас и региона се съревноваваха изключително достойно в тази нелека битка.

Първо място в първа възрастова група (4 - 6 клас) си завоюва Александър Ангелов, 6 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“, второто място спечели Александър Мутафчиев, 4 клас от ОУ "П. К. Яворов“, а организаторите присъдиха и три трети места на Мария Токарева, 5 клас от ОУ "А. Георгиев – Коджакафалията“; Виктория Бумбарова, 5 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“ и Ангел Костадинов, 4 клас, СУ "Димчо Дебелянов“.

Във втората възрастова група (7 - 9 клас) на първо място се класира Георги Гроздев, 8 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“, второто място печели Калоян Стоянов, 8 клас от ПГЕЕ "К. Фотинов“, а третите места бяха завоювани от Божидар Сотиров, 8 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“, Йордан Тодоров, 7 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“ и Стоян Колев, 9 клас от ПГЕЕ "К. Фотинов“ .

В трета възрастова група (10-12 клас) първото място е за Кристиян Попов, 11 клас от ПГСАГ "К. Фичето“, на второ бе отличен Александър Костадинов, 10 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“, а третото си извоюва Велина Йорданова, 10 клас от ППМГ "Акад. Н. Обрешков“.

Ето какво споделиха организаторите на олимпиадата: "Децата на Бургас се състезаваха във всички области на Информатиката – от приложения на информационните технологии, през видове алгоритми до трудни задачи по Програмиране. Креативни и вълнуващи решения показаха най-малките на задача, в която за един час приказката "Дядо вади ряпа“ оживя в средата за визуално-блоково програмиране Scratch или софтуер по желание (напр. Kodu, App Inventor, Alice и др.). Победителите създадоха анимации с героите, като дори озвучиха диалозите с различни гласове; добавиха музика, а един от участниците дори е направило завършваща сцена – всички на трапезата.“, коментира доц. д-р Пенка Георгиева, програмен координатор на Програмния съвет по "Информатика и компютърни науки" в БСУ, а г-жа Соня Димова, зам. директор на ППМГ "Акад.Никола Обрешков" допълни, че "в това състезание децата на Бургас отново показаха, че за тях няма тайни в областта на информатиката и нейните приложения. Високите резултати във всички групи са доказателство за това."

"Възпитаниците на "ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ завоюваха 7 медала и отново показаха, че са не само най-добрите математици, но са и сред най-добрите информатици на Бургас. Изключително сме щастливи, че и ученици от други училища: ПГСАГ "К. Фичето“, ПГЕЕ "К. Фотинов“, ОУ "А. Георгиев – Коджакафалията“, ОУ "П. К. Яворов“ и СУ "Димчо Дебелянов“ се представиха отлично и завоюваха призови места на олимпиадата. Радваме се, че с етаблирането на този важен състезателен форум успяваме вече дълги години да стимулираме интереса на младите хора в Бургас и региона към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование и да обединим усилията на училища, учебни центрове, висши учебни заведения и институции.“, обобщи Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“ и инициатор на олимпидата.

Официалното награждаване на младите информатици ще се състои на 18.06.2021 г. от 18:30 ч. на открита сцена "Охлюва“. Всички финалисти ще получат своите медали и грамоти, а на първите места ще бъде осигурена и предметна награда от фирма ТехноЛогика ЕАД, партньори на организаторите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: