Отличиха най-добрите снимки в университетския конкурс "Открий природата и я пази"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:36 / 23.12.2022
700
Авторите на най-добрите снимки във фотоконкурса "Открий природата и я пази“ на Факултета по природни науки в Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас бяха отличени на тържествена церемония.

Ректорът на най-големия бургаски ВУЗ проф. Магдалена Миткова поздрави лично участниците, а наградите бяха осигурени от Студентския съвет.

Организаторите инициираха конкурса с цел да отправят послание към всички, не само да виждат красотата на прекрасната българска природа, но и да съхраняват нейната уникалност, цялост и чистота.

Първата награда беше присъдена на Надежда Димитрова от специалност "Химия на козметичните и повърхностно активни вещества“ за снимка на устието на река Ропотамо.

"Когато стъпих там за първи път и останах буквално без думи ! Открих всичко от което имам нужда - прекрасна природа,спокойствие , мир и тишина !“, казва победителката.

Втората награда отиде при Деница Петрова от специалност "Екология и опазване на околната среда“, а третата при Хабибе Ахмед от специалност "Химия“.

Вотът на публиката във Фейсбук е за Гергана Байчева от специалност "Екология и опазване на околната среда“.

На церемонията присъстваха и преподаватели от Факултета по природни науки, част от които също бяха изпратили фотографии за участие. 

Доц. Жечка Михайлова (декан на факултета) връчи и плакет на първия защитил докторант по специалност "Екология и опазване на околната среда", след акредитиране на две докторски програми по "Неорганична химия" и "Екология и опазване на околната среда".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).