Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Отлични новини за меломаните! SOLAR Summer води в Бургас едни от най-популярните диджеи в света
Автор: Иван Сотиров 14:53 / 14.06.2021Коментари (0)1847
©
За да утвърди статуса си на града с най-интересната лятна програма у нас, Бургас става домакин на още едно мащабно музикално събитие. Предстои тридневен маратон, който вече развълнува феновете на електронната музика след обявяването му в края на миналата седмица. От 13 до 15 август YALTA CLUB ще превземе пристанището на Бургас с емблематичното си събитие SOLAR Summer, което се завръща след дълга пауза и под формата на фестивал. Програмата ще включва петима от най-популярните диджеи на световната сцена. В трите дни ще чуем имена като Hot Since 82, Michael Bibi, Paco Osuna, Victor Calderone и Amelie Lens.

Две ключови фигури на британската електронна сцена ще се качат зад пулта в откриващата вечер (13 август) на SOLAR. Daley Padley, познат на публиката като Hot Since 82 няма нужда от представяне. С редица признания от BBC Radio One за нови парчета и миксове, той е в топ 10 на най-продаваните артисти на Beatport с абсолютния хит "Bigger Than Prince" (ремикс). Hot Since 82 е бил хедлайнер на почти всички значими фестивали по света, има зад гърба си седем сезона в Ибиса, включително 3 като резидент на Labyrinth в Pacha. Не по-малко успешен е и вторият артист за вечерта, Michael Bibi. Създателят на парчето “Hanging Tree" буквално взриви сцената през последните 3 години, както в студиото, така и зад пулта. От създаването на вече добре познатите партита Solid Grooves в Ибиса, а по-късно и на ISOLATE, до напълно разпродадени турнета и заемане на челните позиции на Beatport, Michael Bibi се доказа като един от най-важните пионери на съвременната тек и хаус музика.

14 август (събота) ще е времето за техно феновете с доказалите се през годините любимци на публиката. Над 20-годишната кариера на Paco Osuna говори сама по себе си. Собственият му музикален почерк се характеризира с дълбочина и въображение, винаги подчертани с типичните за него креативност и новаторство. Доказателство са многобройните му рилийзи за лейбъли като Plus8, Minus, Mood, както и тези за собствената му платформа Mindshake. Когато става въпрос за списъка със събития с негови участия, той е безкраен, но основният принцип на Osuna, че качеството е по-важно от количеството, остава винаги на първо място. Заедно с него зад пулта на SOLAR Summer Festival във втората фестивална вечер ще се качи и Victor Calderone. Вдъхновяващ талант, който е забавлявал милиони хора по света, включително и българската публика на редица незабравими партита, организирани от YALTA CLUB. От минали колаборации с поп имена като Madonna, Sting и Beyonce, до по-скорошни с легенди като Richie Hawtin, Adam Beyer и Nicole Moudaber, непрекъснато развиващият се подход на Calderone и принос към световната хаус и техно музика му спечелиха място на върха, което остава непоклатимо и до днес.

Финалната вечер (15 август) на SOLAR Summer Festival ще бъде изцяло в ръцете на Amelie Lens. След гостуването ѝ на миналогодишния SOLAR в София, тя беше призната за новата техно кралица на сцената. Amelie навлезе в индустрията като експлозия и за няколко години постигна това, за което много артисти мечтаят да постигнат през целия си живот. Тя започва от собствени клубни вечери в родния ѝ Антверпен, продължава през дебютния ѝ рилийз за италианския лейбъл Lyase, и малко по-късно три рилийза за лейбъла на Pan-Pot - Second State, за да достигне до създаването на собствения LENSKE. Признанието на световно ниво не се забави и доказателство е възхищението на Adam Beyer към нея, който описва музиката ѝ като "чиста форма на техно, която ще остане във времето“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: