Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пациентите на УМБАЛ Бургас вече пият пречистена и омекотена вода
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 25.08.2023Коментари (0)770
От чешмите в Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас потече вода, която отговаря на най-високите изисквания за чистота и качество. Благодарение на дарителя Димитър Динев, в болницата е внедрена индустриална станция със система за дезинфекция, пречистване, омекотяване и структуриране на вода. Тя вече е в експлоатация, а днес ръководството на УМБАЛ Бургас връчи на г-н Динев плакет в знак на благодарност към неговия щедър жест. УМБАЛ Бургас е единствената болница в страната, която има подобна система.

Системата осигурява вода за питейни и хигиенни нужди от най-високо качество и е разработена специално за УМБАЛ Бургас, след предварителен анализ. Подобни системи са стандарт в европейските болници. Използват се и в редица други обекти, където чистата вода е от голямо значение – например животновъдни и птицевъдни ферми.

"Искам да вярвам, че идвам от поколение, което търси и ще търси по-устойчив модел на работа, управление и бъдеще. Поколение, което се мъчи да дава и създава положителен пример за следващото. Радвам се, че имах възможността да помогна за модернизацията на болницата и за въвеждането на иновативни технологии в нея. Системата за пречистване и структуриране на водата е разработена индивидуално, спрямо нуждите на болницата и вярвам, че ще подобри значително работата в нея", сподели дарителят г-н Димитър Динев. Той не за първи път помага на болницата - преди две години инициира кампания за събиране на средства, благодарение на която бе закупена апаратура за изследване на слуха. 

"Това е изключително полезна придобивка за нашите пациенти. Спокойно мога да кажа на близките да не купуват вода, защото водата от чешмите ни е по-добра от тази, която пием от филтър-кани у дома. Водата е важна част от лечението, защото помага за бързото и добро усвояване на медикаментите и хранителните вещества. Благодарни сме на г-н Динев за жеста и за усилията, които положи, за да доведе проекта до успешен край", каза д-р Бойко Миразчийски, дм, при церемонията по предаването на дарението днес.

 

"Структурирана вода е с оптимално рН, което е от решаващо значение за здравето, защото помага за добър мускулен тонус и концентрация, контролира кръвното налягане и холестерола, повишава издръжливостта на организма на стрес и инфекции, подобрява здравето на бъбреците, черния дроб и ставите", сподели Ивайло Тодоров, собственик на фирмата, изпълнила проекта "Техноинокс инженеринг". "За нас беше изключително важно да изпълним тази поръчка качествено и в срок, за да допринесем за благотворителната акция на г-н Динев", допълни още той.

Индустриалната станция омекотява и дезинфекцира водата, като същевременно запазва нейния полезен състав. Тя включва няколко модула: система за ултрафилтрация с активен въглен за премахване на токсични химикали, цвят, вкус, мирис, пестициди, система за ултравиолетово третиране на вода с цел допълнителна дезинфекция и превенция, система за индустриална микрофилтрация със седем филтъра за високи дебити на вода, система за омекотяване и структуриране на водa с капацитет до 3,5 m3/h, която цели преструктуриране на водните молекули и избягване на натрупването им в оборудването и проблеми за консумация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Матури 2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: