Пак кошмар с "тапите" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
16:15 / 17.08.2014
3114
Огромно бе задръстването на входа на Бургас от созополския път. Колоната от автомобили бе почти до квартал Крайморие. Служителите в пътна полиция в Бургас признаха,че ситуацията с трафика е много напрегната. Колони от чакащи има почти на всички основни кръстовища: "Трапезица", до Окръжна болница, кръговото на жк. "Славейков" в посока изхода на Бургас за София. Кошмарът с тапите в Бургас се повтаря всяка година особено в пика на летните отпуски през август. В петъчния ден и в събота те са в посока курортите, а в неделя колоните са на заминаващи си туристи.

При тази ситуация няма какво да се направи, тъй като капацитетът на пътищата е толкова. В опит да облекчат малко трафика от КАТ имат изпратени екипи да регулират ръчно светофарните уредби, но и това не винаги помага. Не случайно кметът на Бургас от години напомня, че за да се избегнат тези кошмарни тапи е необходимо да бъдат изградени обходите на града ,така че туристическия транзитен трафик да не преминава през Бургас. Служителите на реда призовават водачите към търпение и да не предприемат рискови маневри поради изнервеност, защото при инцидент ще усложнят ситуацията още повече.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).