"Паякът" поскъпва! Вижте колко ще струва репатрирането на автомобили в Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:47 / 28.01.2020
2688
"Паякът" в Бургас ще репатрира автомобилите на нарушителите на нови, по-високи цени. Това реши Общинският съвет преди минути, предаде репортер на Burgas24.bg.

Основният мотив, с който бе поискано повишаването на цената, бе че тя не е променяна от 2012-а година. През това време обаче средствата за заплати и осигуровки са се увеличили значително.

Докладната записка предизвика сериозни дебати в залата. От СЕК дадоха предложение да бъде изграден наказателен паркинг в "Меден рудник", за да не бъде толкова скъпа услугата за жителите на комплекса. Според директора на ОП "Транспорт" Андрей Рунчев обаче това няма да намали цената, а напротив – ще я повиши.  От БСП предложиха цената за "паяка" да не вдига за сметка на таксата на скобата, но това  не бе прието.

Ето какви ще бъдат новите цени: За I-ва зона те ще бъдат повишени от 36 лева без ДДС на 46 лева без ДДС (55.20 лева с ДДС). Поскъпването за II-ра зона ще бъде от 43 лева без ДДС на 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС, а за III-та от 52 лева без ДДС на  60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС.

I-ва зона обхващаща териториите на Централна градска част, жилищните комплекси "Лазур", "Възраждане", "Братя Миладинови" и "Зорница". II-ра зона обхващаща териториите на "Изгрев", "Славейков", "Акации" и " Победа". III-та зона представлява териториите на "Меден рудник", "Сарафово" и "Долно Езерово".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).