Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пенсионери и ученици премериха знания в състезание за Черно море
Автор: Екип Burgas24.bg 12:18 / 31.10.2014Коментари (1)702
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГЧЕ "В.Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Много оспорвано и много забавно бе състезанието по повод Деня на Черно море, което организира Природонаучният музей към РИМ Бургас. В него се включиха ученици от ОУ "Братя Миладинови" (ІV клас), ГЧЕ "Васил Левски" (ІХ клас) и пенсионерите от Клуб "Чайка". Много емоции, много хъс за победа и много знания демонстрираха всички участници в състезанието.

Празникът започна с прожекция на филма на нашата съгражданка, журналиста от БНТ Цветелина Атанасова - "Тайнственият свят на делфините".

Веднага след това бяха сформирани четирите отбора - "Чайка", "Морска звезда", "Островитяните" и "Делфин. Самото състезание бе в няколко кръга - в първи кръг отборите отговаряха на въпроси от картончета, които сами си изтегляха. За да бъдат всички равнопоставени - въпросите бяха към четирите отбора, а те записваха отговорите на лист и ги предаваха на журито. След много оспорвана битка, се оказа, че три от четирите отбора са с равен брой точки и се наложи да бъдат извадени по-сложните въпроси, за да бъде определен победител. Оказа се, че и те не могат да затруднят бургазлии - били те малки, големи или още по-големи. След няколкото допълнителни въпроса победител с една точка разлика стана отборът на пенсионерите от Клуб "Чайка".

Състезанието продължи с двубои - като всеки имаше право да предизвика някого на дуел и да избере "оръжието" - с какво го предизвиква - въпрос, мемори карти с морски обитатели, бесеница, игрословици и мн.др.

Зала "Георги Баев", любезно предоставена за състезанието от Културен център "Морско казино", едва побра агитките на отборите - родители, съученици, приятели, бяха дошли да подкрепят своите хора, а някои от тях нетърпеливо проверяваха отговорите с телефоните си в интернет - направо като на телевизионно състезание.

Награди получиха както участниците, така и техните "треньори" - преподавателите. Те бяха осигурени от Регионален исторически музей Бургас и ТИЦ Бургас. Състезанието бе организирано и като част от дейностите от Плана за действие "Активен живот на възрастните хора" 2015 - 2017, разработен по проект "Сребърен град" и изпълняван от Община Бургас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.10.2014 г.
0
 
 
Учениците от ОУ"Бр.Миладинови" са третокласници. Това е отбор "Островитяни". Оказа се, че знаят за морето повече от конкурентите, които ги превъзхождаха по възраст.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евровизия 2024
Енергийна криза
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: