Пет години затвор за мним социален работник, опитал да обере възрастен бургазлия

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:48 / 28.02.2019
1614
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказание от 5 години "лишаване от свобода“ Велко М.

Той е обвинен за това, че на 24.01.2014 г. в гр. Бургас, в условията на опасен рецидив с цел да набавят за себе си имотна облага е възбудил и поддържал в заблуждение  възрастен мъж, като се представил за длъжностно лице, а именно, че е социален работник и му заявил, че ако изтегли всичките си спестявания същия ще му ги удвои с европейски пари, като с това му причинил вреда в размер на 8650 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

На 24.01.2014 г., около 10.00 часа пострадалият се прибирал към дома си. В района на бившия интернат бил застигнат от Велко М, който попитал пострадалия дали не го познава.  Пострадалият му казал, че не го познава, но Велко М. продължил да му говори, че е бивш полицай и е работил в Първо районно в Бургас. Пострадалият му казал, че той също е работил в Първо районно. След това двамата продължили да вървят в посока бул. "Демокрация“. Докато вървели подсъдимият казал на възрастния бургазлия, че сега е социален работник и можел да му удвои парите, които имал в банка. Подсъдимият обяснил също така, че тези пари, които щял да му даде били европейски. Пострадалият нямал намерение да ходи до банката, но Велко М. настоял. Пострадалият се съгласил да отиде и да изтегли спестяванията си, което и направил.

Подсъдимият не влязъл в банковия клон, като заявил, че ще отиде да види една болна жена и след това ще чака пред банката. По същото време на бул. "Демокрация“ се намирали трима полицейски служители. Те забелязали криминално проявения Велко М. и решили да изчакат, за да проследят какво ще се случи. След като пострадалия излязъл от банковия клон и бил пресрещнат от подсъдимия служителите на реда отишли при тях и задържали Велко М.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).