Петима души са задържани при операция "Гастрольори"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:03 / 22.09.2012
1623
Петима души са задържани при операция "Гастрольори". Това съобщи Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Петимата са задържани в 04:30 часа, на излизане от къща в Св. Влас, с два сака. В тях са открити пари. Задържани са Марлоан на 40 години, с 31 регистрации за кражби, Илиян Дългия, на 38 години, регистриран за кражби, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие. Задържан е и Илиян, по прякор Муци, на 43 години, регистриран за нанасяне на средна телесна повреда и търговия с акцизни стоки. 

Живомир, на 37 години, бивша барета, попадал в полезрението на службите. Ангел, на 32 години, действащ служител в местата за лишаване от свобода към Министерство на правосъдието. 

Един от задържаните е изтърпял и 6 месечна присъда, постановена 1989-та година. Операцията е проведена при изключителна конфиденциалност от екипите, каза министър Цветанов. Причината е, че задържаният Марлоан е споделял нееднократно, че се е ползвал с добри протекции в полицията и съдебната система, каза вътрешният министър. Операция "Гастрольори" е съвместна на СДВР и ОД МВР Бургас. 

В момента продължават процесуално следствените действия и обиски на адреси в София и Бургас.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
23.09.2012 Трезорът на Али Баба обран от "гастрольорите"?
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).