Петко Драгнев: И да, и не на фискалните устройства в автобусите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
14:54 / 13.03.2012
1697
Инж. Петко Драгнев, управител на общинския превозвач "Бургасбус", коментира предвижданите промени в Закона за автомобилните превози, които правителството предлага на Народното събрание. Драгнев каза, че от една страна ще е добре билетите за автобусен превоз да се издават от фискални устройства, свързани с НАП, за да може всеки превозвач реално да отчита приходите си. Според него не е тайна, че частните превозвачи не отчитат реалните си приходи и в този смисъл е добре, че така и двата вида превоз ще е са поставени при едни и същи условия.

"От друга страна това обаче е свързано с допълнителни разходи. Имаме в момента над 220 кондуктори, които издават билети в самите автобуси, което означава, че ако бъде прието това, ще трябва да се снабдим с толкова устройства. Трудно ми е все още да кажа колко разходи ще са необходими, защото нямаме оферти, но предполагам че ще е от порядъка на 300-500 лева. Това допълнително ще увеличи нашите разходи", посочи Драгнев. Дали, ако нововъведението бъде прието по някакъв начин ще се отрази на цената на самия билет, също е рано да се каже.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).