Петков: Имало е слотове в Гърция, но служебният кабинет избра да вземе само един кораб

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:54 / 28.08.2022
994
Недоумявам, след като е имало слотове за октомври и ноември, защо служебното правителство избра да вземе само един кораб. Обадих се на енергийния министър на Гърция защо не можахме да имаме слотове, но с учудване разбрах, че комуникацията е била вяла и не е имало напъни за намиране на слотове. Толкова добри и договорени кораби бяха оставени и не бяха купени“. Това заяви в "Тази неделя“ по БТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Според него договорените 7 танкера с втечнен газ от неговото правителство са били много по-евтини от тези, които са продавани в Европа.

"Нашето правителство всеки ден изпращаше заявка до "Газпром“, за да си изпълни договора. Докато аз бях премиер, ние си изпълнявахме договора стриктно, но от другата страна нямаше доставки“, посочи Петков.

Той сподели, че е обмислял дали да включи в делото за клевета, което заведе срещу председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, и Делян Добрев:

"Ще се фокусираме върху г-н Борисов, защото вярвам, че опорките на Делян Добрев са продиктувани от Бойко Борисов. Аз мисля, че Добрев не говори собствените си идеи, а тези на Борисов“.

"Стига толкова драми, чупене на правителства и нови строеве. Слави и неговите идеи трябва да останат в миналото. Това е евтин трик, за да са на вълната на евтина популярност. Не мисля, че някой го взима на сериозно“, коментира Петков по повод идеята на "Има такъв народ“ за промяна в държавното устройство към президентска република.

Виж коментарите (0)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).