Петър Кънев: БСП ще е първа политическа сила, но не питайте с кого ще управляваме

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:21 / 24.03.2017
1805
Убеден съм, че БСП ще бъде първа политическа сила. Само не ме питайте, след това с кого ще се коалираме. Не, че го крием от вас - просто не го знаем. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" от 2-ри МИР инж. Петър Кънев на заключителна пресконференция, предаде репортер на Burgas24.bg. На срещата с медиите присъстваха още кандидатите за народни представители Николай Тишев и Тодор Байчев.

Социалистите се обявиха твърдо "за" създаването на Медицински факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

"За факултета за нужни над 2,9 млн. лв. В сряда и четвъртък проведохме два разговора със служебния министър на образованието и с началник кабинета му. Преди малко получихме съобщение, че днес превеждат първите 600 000 лева на университета" - заяви инж. Кънев.

Той сподели и впечатленията си относно кампанията и всички проведени срещи в Бургаска област.

"Забелязва се по-сериозна активност към цялата бургаска листа от много хора, които ни търсиха, споделяха, даваха си предложенията, казаха какво очакват от нас. Правеше впечатление и това, че се чувства едно доста сериозно отчаяние заради концентрацията на власт и пари у все по-малко хора и във все по-малко фирми. В който и отрасъл, браншови съюз или гилдия правехме срещи, навсякъде излизаше тази тема-концентрацията на власт и пари у хора, близки до управляващите. Имаше и определена доза страх", посочи инж. Кънев и добави, че има определени спорове с ГЕРБ.

"Имаме различия по санирането. Ние сме твърдо ЗА него. Саниране ще има, но сме против цените, по които се работи. Считаме, че ощетяват българския данъкоплатец и начинът, по който се възлагат търговете.Имаме противоречия и по Закона за образованието" - каза Кънев.

Той обобщи и приоритетите на "БСП за България", сред които са изграждането на 4-лентовия път Сарафово-Слънчев бряг, който до 2018 година трябва да бъде завършен, създаването на нов проект за развитието на регион Странджа, законодателството в областта на рибарството и аквакултурите, изграждането на пречиствателна станция за Ахтопол и Синеморец, концесиите на плажовете.

Цялата заключителна пресконференция на БСП гледайте в нашето видео!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).