Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Петя на моята Петя“ открива София филм фест 2020
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 30.01.2020Коментари (0)1021
©
С новия български филм, посветен на спомена за Петя Дубарова, ще бъде открито поредното издание на София Филм Фест - на 12 март, от 19.30 часа, в Зала 1 на Националния дворец на културата. Така хората, които разбират от кино и организират това най-престижно по рода си събитие у нас, предварително дадоха оценка на неговите качества.

"Чест е за Бургас, че тази мащабна продукция бе заснета на наша територия. Зрителите ще видят във филма някои от най-красивите кътчета на нашия град", каза кметът Димитър Николов.

"Петя на моята Петя" е една моментна снимка на съвременния Бургас, включваща лято'2019, морето, Морската градина, Моста, плажа към солниците, фара и пристанището, църквата "Кирил и Методий". Много от сцените са заснети в СУ "Кирил и Методий" - най-старото градско училище, което миналата година отпразнува 150-годишен юбилей.

Другояче нямаше как да бъде. Бургас е родно място и вдъхновение за поетесата Петя Дубарова. Тя не е главната героиня във филма, но присъства навсякъде в него с духа, таланта, мъдростта, а и с образа си на 40-годишна зряла жена (в ролята ще видим изключително убедителната Алиса Атанасова), каквато можеше да стане, ако не беше избрала да остане завинаги на 17. А главният герой всъщност е една друга Петя - бургаско момиче от нашето съвремие, чувствително и с творчески потенциал, което се опитва да запази своите идеали, а днес това е толкова трудно, че понякога ти идва да се откажеш от всичко, дори от живота...

Не очаквайте само тъга и философски размисли от този филм. В него има всичко. Едно от ценните му качества е това, че показва колко креативни, мислещи и добри могат да бъдат тийнейджърите, които ние, възрастните, често подценяваме. Филмът може да предизвика някоя сълза, но той ще ви накара също така да се усмихнете, а и ще ви научи на някои интересни жаргонни думи на днешните младежи.

"Петя на моята Петя" бе заснет с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас. Той е продукция на "БЪФ пикчърс", копродуцент е "Концепт студио". Оператор на филма е Иван Вацов, продуцент - Николай Урумов, режисьор - Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. В главните роли ще видим Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиян Вергов, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов, Моньо Монев, Орлин Павлов и др. Много от актьорите са родени в Бургас или свързани с него, а като статисти в заснемането на филма се включиха близо 500 местни жители.

"Петя на моята Петя" трябва да бъде официално пуснат на голям екран в края на 2020 г. Но Община Бургас и продуцентът Николай Урумов имат желанието филмът да има своята предпремиера в нашия град през април - месецът, в който е родена Петя Дубарова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: