Плажната ивица в Бургас е недостъпна за хората с увреждания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:21 / 01.07.2014
478
Плажната ивица в Бургас е недостъпна за хората с увреждания в началото на новия летен сезон. 63-годишната Руска Канагрохова е диабетик и преди четири години се налага ампутация на левия й крак. Със специализиран транспорт тя стига до плажа в Морската градина, където обаче започват проблемите й.

"Пътеката е дотук, а аз съм инвалид на 100% с протеза и не мога да стигна до брега, сега трябва да моля някого да ми помогне. Да ми изнесе количката до брега, защото като сваля протезата, не мога да вляза, няма как, не мога да литна", обясни възрастната жена.

Руска обича да плува в морето, но се бори с липсата на толерантност всеки ден. "А има българи, които се обръщат на другата страна и подминават. Това е, не е леко", сподели тя.

Във всеки един от договорите за концесия на плажните ивици има заложено условие да бъде осигурен достъп на хората с увреждания.

"Има специална клауза в този договор, която припокрива клаузите в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, където задължават всеки един от тези наематели да има свободен достъп, т.е. съоръжение за хора с увреждания", категоричен е и зам.-областният управител Евгений Врабчев.

Малко след срещата с екипа на bTV на плажа, концесионерът постави специален чадър и шезлонг. Каза, че подготвят и дървени скари. "Поради лошото време и това, че вали всеки ден, през ден, самият дървен материал не може да изсъхне, не може да ги сковем толкова бързо. До ден-два ще бъде завършена", обеща управителят на Северен плаж в Бургас Николай Иванов.

В проверките по плажовете това лято ще се отделя специално внимание на достъпа на хората с увреждания.

Източник: btv

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Появиха се сърца над надписа "Бургас"
1931 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските ...
Въоръжен нахлу в златарски магазин в центъра на Бургас!
Това са най-активните бургазлии в екокампанията за разделно събир...
Важно, шофьори! Ремонтират кръстовището до КАТ
Очаква ни горещ музикален август на остров Света Анастасия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).