По "Демокрация" са премахвали само дънери

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:32 / 26.03.2010
1024
"В отсечката от бул. "Демокрация" имаше дънери, които са отстранени, но дърветата не са отрязани, а имаше съществуващи дънери и оплаквания на граждани, че не могат пълноценно да използват мястото за паркиране", коментира Светла Танева, началник отдел „Озеленяване" в община Бургас, по повод докладната, която Ваклин Стойновски ще внесе за разглеждане на следващото заседание на общински съвет Бургас за ново засаждане на изсечени дървета по бул. „Демокрация".

Специалистът поясни, че това е временно решение, защото там е предвидено разширение в западна посока. „Засаждането на дървета и улично озеленяване трябва да бъде прецизирано и да има цялостна концепция заради проблемите с паркирането. Това е временно решение и трябва тепърва да се плануват средства за изготвяне на технически инвестиционен проект за това пространство, защото проблемите с паркирането в този участък са наболели", каза още Танева. Тя допълни, че за цялата централна градска част има запланувано обследване за дървесната растителност и тяхното състояние като тепърва ще има доклади и взимане на последващи мерки, и съответно съобразяването с растителността и изготвянето на инвестиционни проекти свързано с този участък.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
26.03.2010 За нови дървета настоява Ваклин Стойновски
Още новини от Новини от Бургас:
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).