Подаряват книги на бургазлии в замяна на пластмасови отпадъци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:44 / 08.04.2015
1076
И тази година екологичната кампания "Книги за смет" ще се случи в няколко града в цялата страна. Организаторите ще подарят книга на всеки в замяна на един килограм пластмасови отпадъци.

Кампанията ще се състои на 25 април от 10 до 13 часа пред Общината в Пловдив, на 26 април от 10 до 13 часа пред Паметника на Съветската армия и пред THE MALL в София, на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас.

Върнете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга, от предварително подбрани заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна книга.

За събирането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно събиране. Събраните отпадъци допълнително ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат процеси на рециклиране. След дългия процес на преработка отпадъците ще заживеят нов живот.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).