Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Подигравка! Административно наказание за бясната циганка, която преби социална работничка
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 21.07.2017Коментари (1)3486
© Флагман
Циганката Иванка Филипова, която преби социална работничка в бургаския кв. "Победа", е осъдена, но е получила само административно наказание.

Това обяви по време на парламентарния контрол днес депутатът Диана Саватева, цитирана от "Флагман". Тя и друга народна представителка от Бургас - Ивелина Василева, попитаха социалния министър Бисер Петков какви мерки са предприети за сигурността на служителите от Агенцията за социално подпомагане в града след инцидента.

Припомняме, че случаят е от 25 май т.г. Циганката Иванка, която е родител на 6 деца, побесняла, след като била уведомена, че трябва да върне 250 лева на социалните, тъй като едното й дете не посещава училище. Тя се нахвърлила върху служителката на агенцията и й нанесла жестоки удари по главата и тялото.

От медицинското свидетелство става ясно, че жената има и разместена става, обяви днес Ивелина Василева. Диана Саватева коментира темата от трибуната на парламента и обясни, че са проследили какво се е случило с нападателката Иванка Филипова.

"Тя е осъдена, но всъщност е наложено административно наказание вместо присъда - 3000 лева глоба. Няма да коментирам присъдата, защото не касае въпроса, но ще поставя риторичен въпрос - трябва ли да се налагат наказания, които на практика са неприложими. Да припомним, че тя всъщност е проявила тази агресия за това, че не може да извади от джоба си и да плати 250 лева - санкция за това, че детето й не ходи на училище", каза бургаската депутатка от ГЕРБ.

Министър Бисер Петков от своя страна разкри, че пребитата служителка независимо от преживяната психологическа травма преди три седмици се е върнала на работа.

Проведени са няколко междуинституционални срещи след случката от 25 май. Вече е осигурено съвместно посещение с полицай при обслужване на квартали с преобладаващо ромско население, обясни още министърът на труда и социалната политика.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как ще ги плати, като тя най вероятно няма нищо на нейно име, не работи с трудов договор и нямат какво да й вземат, а да не говорим да има банкова сметка и пари в нея? Единствения начин е да й спрът помощите с време равностойно на въпросната сума, но да не вземе да осъди страната за нарушаване на човешките й права.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: