Подлезът до УМБАЛ Бургас ще има асансьор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:07 / 08.03.2021
1103
В напреднал стадий е работата по монтирането на 8 асансьора на 4 подлеза в града. Ще могат да ги използват както хора в инвалидни колички, така и майки с бебешки колички и велосипедисти. Важното е да пресичат по безопасен начин, а не да рискуват живота и здравето си заради недостатъчно достъпна инфраструктура.

Предстои монтирането на два асансьора в подлеза до УМБАЛ Бургас, свързващ комплексите "Зорница“ и "Славейков“. Почти готови са съоръженията по бул. "Стефан Стамболов“ – между Второ РПУ и зала "Арена Бургас“, както и при спортна зала "Младост“. Там скоро ще започнат тестове на новите асансьори, за да бъдат одобрени от техническа комисия. 

Остава да се монтират и подемниците при кръстовището "Демокрация“ - "Копривщица“ – двустранно, както и при останалите изброени подлези.

Асансьорите ще бъдат оборудвани с видеонаблюдение, като превенция против вандализъм. След довършване на строителните дейности, монтажа и всички технически проверки, съоръженията трябва да заработят през месец май.

Общината ще търси възможност да изгради такива асансьори и на други градски подлези.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).