Подменят капаците на шахтите в ТД "Възраждане" с нови по-устойчиви

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:43 / 03.07.2014
878
Подменят капаците на шахтите в ТД "Възраждане" с нов по-устойчив модел, каза Магдалена Манолова, директор на ТД "Възраждане". При един от направените обходи за проблеми по транспортните артерии са констатирани липси на сериозно количество дъждоприемни отоци. За кв. "Победа" и "Акациите" - 75 броя, на улиците "Индустриална" и "Чаталджа" -25 бр. , в к-с "Меден рудник" по ул. "Въстаническа" -10 бр.

"Оказва се, че шахтите, различни от метал, доста бързо се чупят при натиск и не са много функционални. Търсихме вариант за доставка и монтаж на други шахти, които да са устойчиви и малко или много да не се крадат постоянно", обясни тя.

След това е избран подходящ модел, които е бил префасониран от фирмата, отговаряща за пътната поддръжка на териториалната дирекция, и е започнало поетапно подменяне.

"Подменяме първоначално на главните транспортни артерии, където трафикът е доста по-интензивен и при доказана ефективност ще продължим с подмяната и по второстепенната улична мрежа", обясни Манолова.

Новите капаци вървят заедно с основата на шахтата, асфалтират се, имат заключващ механизъм и са заварени от задната страна с нещо като панти, за да не могат да се вадят от пръстена, разясни тя.

"За момента резултатът е по-добър. Като монтаж по-добре прилягат на уличното плътно и не създават допълнителен дискомфорт на шофьорите. Такива има монтирани по ул. "Индустриална" и "Чаталджа". Здрави са и не се чупят , когато върху тях минават големи коли и малко или много по-трудно се крадат", обясни Манолова.

По нейните думи, се крадат не само метални капаци на шахти. Липсата на капаци създава сериозни предпоставки за инциденти, а от друга страна отпадъци влизат в канализационната система и я запушват и затлачват. Общината влага сериозни средства за възстановяването на капаците на шахти.

"Опитваме се да ги възстановяваме, но има места, на които продължават да липсват такива отоци. Опитваме се, но не можем да насмогнем на темповете на отнемане и на чупене", посочи Манолова.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).